La subhasta benèfica d'una vinya de la DO Penedès que es va fer al Vinseum.

La subhasta benèfica d'una vinya de la DO Penedès recull 10.000 euros per la Creu Roja

Amb la iniciativa es vol avançar cap a la unió del sector viticultor

El Vinseum de Vilafranca va acollir el passat dijous la subhasta benèfica de la verema d'una vinya de la DO Penedès. La iniciativa, impulsada per l'Agrupació d'Agricultors del Pla de Manlleu, tenia un doble objectiu. Per una banda es volia recompensar la tasca social que fa la Creu Roja al territori.

Per l'altra, l'acte volia promoure la unió del sector viticultor per aconseguir les millors condicions en la cadena productiva del vi i el cava. Els organitzadors creuen que es van assolir els dos objectius. La subhasta, que va permetre recollir més de 10.000 euros, va comptar amb representants de cellers rellevant de la DO Cava i la DO Penedès..

Cellers com Vallformosa, Loxarel, Suriol del Castell, Vilarnau, Codorniu, Freixenet i Heretat Mascorrubi van ser presents a l'acte. El preu més alt, que va ser d'1,30 euros el quilo de raïm, el va oferir la CEO de Vallformosa, Marta Vidal. El preu de sortida havia estat de 0,7 euros el quilo. 

D'aquesta manera, Vallformosa rebrà la verema d'enguany d'una de les millors vinyes de la zona +500, la Parellada-Montonega. Es tracta de la finca Camp Llarc del cultivador Josep Rosich Gómez, situada a Aiguamúrcia. A la verema es preveuen recollir prop de 7.000 quilos de raïm.

Evitar males pràctiques entre competidors

El cultivador només rebrà el preu de cost per la verema, mentre que la resta anirà destinat solidàriament a la Creu Roja. Durant l'acte, el president de l'Agrupació d'Agricultors del Pla de Manlleu, Kiko Figueras, va enumerar els valors que hauria de tenir el sector. Entre aquests hi havia el de solidaritat, dignitat, respecte, amistat, transparència o col·laboració.

Figueras va comminar a evitar les males pràctiques entre competidors, perquè tot el sector tingui «dret a poder viure dignament». L'Agrupació d'Agricultors del Pla de Manlleu està integrada per més de trenta viticultors de la zona +500. És la catalogació que es dona al raïm conreat en terres a més de 500 metres d'altitud sobre el nivell del mar.