L'holandesa Ten Brinke, nova propietària del PP10 a Tarragona

Els propietaris del 80% del polígon així ho han acordat aquest dilluns en una assemblea | La marca obre les portes a l'ús hoteler, a més de comercial

Els terrenys del Pla Parcial 10  de Tarragona, espai que havia d'acollir a la multinacional sueca Ikea, ja té nous propietaris. Es tracta de l'empresa holandesa Ten Brinke, que planifica un gran centre comercial  en aquest punt de la ciutat, però també obre la porta a altres usos i serveis. L'assemblea de propietaris dels terrenys així ho ha acordat per unanimitat en una reunió aquest dilluns a la tarda. La segona opció que es plantejava era de la firma sevillana Bogarís, que finalment s'ha desestimat. 

Ten Brinke, nou propietari dels terrenys del PP10 a Tarragona

La promotora holandesa Ten Brinke és la nova propietària dels terrenys del PP10. Aquest polígon està ubicat entre les Gavarres i l'Anella Mediterrània, en uns solars molt interessants pels compradors gràcies a la seva ubicació: a mig camí entre Tarragona i Reus i al centre d'un nus de carreteres format per l'AP-7, l'A-7, la T-11 i l'N-340. 

Aquest dilluns al matí, abans de conèixer el veredicte de l'assemblea, l'empresa reconeixia un «interès real» per Tarragona. Ja al vespre, amb Ten Brinke com a escollida, el representant de la companyia, Enrique Segura, ha explicat a TarragonaDigital que «els propietaris han valorat els nostres punts forts, com l'experiència i el lideratge al sector». De fet, la decisió ha estat unànime entre els propietaris,  reunits a les sis de la tarda al Palau de Congressos.

Centre comercial, pisos i hotels

El PP10 té una superfície comercial de 68.000 metres quadrats, que Ikea volia aprofitar per obrir un gran establiment. Després d'anys de negociacions i tràmits urbanístics, la firma sueca va acabar desestimant l'opció perquè ara té una altra estratègia comercial. El projecte, però, es manté viu, i preveu un gran barri per a 4.000 persones

Ara, Ten Brinke aposta perquè el PP10 sigui una «porta d'entrada a una altra mena de desenvolupament». «No hi haurà només el sector comercial. El residencial i l'hoteler també hi tenen cabuda», ha dit Segura. La companyia assegura estar «compromesa» amb els terrenys. Això sí, manté en secret les xifres de l'operació. Ikea volia pagar 14,5 milions d'euros.

D'aquesta manera, es desencalla un dels tràmits de creixement urbanístic més mediàtics els darrers anys a Tarragona. El consistori començarà a treballar immediatament per atorgar la llicència d'obres i urbanitzar els terrenys, fet que facilitarà la instal·lació del gran centre comercial.  Els detalls concrets del projecte, però, no s'han desvetllat.