El nou supermercat que arribarà a Catalunya en plena desescalada

Es tracta del Food Coop, el concepte novaiorquès de supermercat on els socis són els únics clients

Tot i que les grans capitals europees, com ara Madrid, París i Berlín, i fins i tot altres municipis catalans, com Mataró i Manresa, ja l'han incorporat, Barcelona no fa tard en fer-ho. I és que l'aposta, tot i que arriscada, podria ser un reclam favorable per al sector del comerç. Es tracta d'una botiga en què els únics que poden omplir el carret i pagar a caixa són els mateixos propietaris de l'establiment. 

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ara fa més de 40 anys, al Union Street de Brooklyn, Nova York, va néixer l'innovador concepte del Park Slope Food Coop. Ara arriba el Food Coop BCN travessant fronteres i, fins i tot, l'oceà, i, tal com assegura 'El Periódico', és més que un repte per a veure en què s'ha convertit la ciutat comtal. 

Com funciona el supermercat?

Es tracta d'un supermercat només per a socis. Es fa una aportació inicial de 90 euros i, posteriorment, el pagament deixa de ser en diners per tal de compensar-ho amb hores de treball. Tan sols tres hores mensuals, que s'adeqüen al perfil de cada usuari, poden ser atenció telefònica, atendre a caixes, càrrega i descàrrega, reposant estanteries... Els baixos preus, en comparació amb altres supermercats, compensa absolutament l'esforç que cal mensualment, sobretot en productes de proximitat. 

Cal dir que el supermercat pioner en el concepte, el Park Slope Food Coop de Brooklyn, ha arribat a tenir 17.000 socis, xifra que mostra l'èxit d'aquesta aposta tan peculiar. Tant és així que l'establiment que aterra a Barcelona ni tan sols canviarà el nom original. A Madrid, de fet, s'anomena La Osa, i va inaugurar el passat desembre. En tan sols 6 mesos des que va obrir ja té 1.000 socis i no para de créixer.

Cal dir, a més, que el Food Coop BCN ja té local: un antic taller al número 9 del passeig d'Aragó, a l'artèria de l'Eixample Esquerra. L'establiment barceloní requereix, però, de 500 socis per poder arrancar, tot i que, afortunadament, ja ha superat el 200. 


Comentaris

envia el comentari