Un jutge ha suspès l'exhumació de Franco

El Suprem autoritza l'exhumació de Franco

La sala tomba així el recurs interposat per la família del dictador

El Tribunal Suprem permetrà l'exhumació de les restes del cos de Francisco Franco. Així ho ha decretat aquest dimarts, 24 de setembre, la sala contenciosa del Tribunal Suprem després de sotmetre a debat la qüestió durant el matí, i finalment ha avalat per unanimitat la decisió de Govern de Pedro Sánchez de treure les restes del dictador del Valle de los Caídos i la seva posterior inhumació al cementiri d'El Pardo-Mingorrubio, que havia estat recorreguda per la família del dictador i que és el lloc on està enterrada Carmen Polo, la que fos dona de Franco. Amb tot, aquest recurs ha estat rebutjat íntegrament.

Tan sols una hora de deliberació

L'alt tribunal ha donat a conèixer avui només la decisió sobre aquest assumpte, que amb prou feines ha suposat una hora de deliberació als sis magistrats que componien la Sala. Ara, doncs, tan sols caldrà esperar perquè l'executiu triï la data en la qual es durà a terme l'exhumació i posterior reinhumació.

Els Franco s'oposen i reclamaven que, en tot cas, la reinhumació es produeixi a la Catedral de l'Almudena, on van comprar una cripta. Aquesta està situada a peu de carrer i en ple centre de la capital.