Guardia Urbana de Palafrugell fent un control en motiu del coronavirus, el 20/03/2020

Surt al carrer a Madrid per a jugar a caçar Pokémons malgrat l'estat d'alarma

La policia municipal va enxampar l'home sense una causa justificada per a trencar amb el seu confinament

La policia municipal de Madrid ha denunciat un home de 77 anys per trobar-se al carrer sense altra justificació que estar jugant al 'Pokémon Go' durant l'estat d'alarma.

Cal recordar que l'ordre de confinament prohibeix sortir al carrer sense una causa raonada com anar a comprar, a treballar o a cuidar un familiar dependent. Malgrat aquesta recomanació única al país per tal d'acabar amb els contagis de coronavirus, encara són molts els ciutadans que la desobeeixen. En aquest sentit, el perfil de Twitter 'PokéXperto' ha compartit la imatge de la multa policial, en la qual, es pot llegir clarament que la causa de la sanció era que per desobediència a l'autoritat, ja que es trobava durant l'estat d'alarma en ple carrer caçant pokémons.

Altres casos de denúncies per desobediència a l'estat d'alarma

Sens dubte, una actitud que no es pot permetre, ja que la responsabilitat de quedar-se a casa per a frenar la corba de contagis és de tots. Però aquest no ha estat l'únic cas que ha generat polèmica, ja que aquest passat diumenge la policia municipal de Punta Umbría, a Huelva, va denunciar dos veïns de la localitat per anar a comprar al supermercat, una de les causes justificades per a sortir de casa en l'Estat d'Alarma pel coronavirus, però que ho havien fet només per a comprar cervesa. Aquesta denúncia entra dins de la tasca que estan desenvolupant els agents de la Policia Local perquè no es produeixin abusos en l'ús d'aquestes causes, han informat fonts policials.

D'aquesta forma, es procedeixen a verificar les compres de les persones que surten dels supermercats per a veure que aquestes siguin coherents amb la situació, si no, les multes poden arribar fins als 600 euros. També es va interposar denúncia contra una tercera persona que va anar a un d'aquests establiments només per a comprar dos paquets de patates fregides. Des de la Policia Local s'ha recordat que no es pot anar diverses vegades al dia al supermercat ni fer compres que no siguin de primera necessitat.