Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una persona fent sushi.

Sushi a Tarragona. Els millors makis i nigiris de la regió

La guia definitiva de les barres i restaurants de sushi a Tarragona per als amants de la cuina japonesa i les seves especialitats genuïnes

Trobar bon sushi a Tarragona pot ser una tasca complicada.  Tots els amants de la cuina japonesa i més específicament de la cultura del sushi saben que la gana de sushi només se sacia amb sushi. Un plat senzill, però que depèn molt de disposar de peix de qualitat i d'una tècnica depurada en la cocció de l'arròs i la confecció de les peces.

Els detalls marquen la diferència en un bon sushi. La manera de coure i ventar l'arròs, la salsa de soja emprada, assecar bé l'alga nori, fer servir wasabi i gingebre confitat de qualitat o simplement el tall precís del peix són bàsics per aconseguir la peça de sushi perfecta.

Si no tenim, doncs, ni les ganes ni les habilitats de fer-nos nosaltres mateixos el sushi,  haurem de buscar alternatives. A Tarragona i a les seves comarques podem trobar desenes de restaurants de sushi, però que molt sovint acaben sent una decepció. Productes no adequats, llocs d'higiene discutible i cuiners no prou capacitats per a la delicada elaboració d'aquest plat ens poden espatllar fàcilment l'àpat. Repassem establiments per menjar-ne amb garanties.

Hai Sushi Bar

Instal·lat en un antic bar de barri a l'Avinguda de Catalunya, Hai Sushi Bar conserva el caràcter popular. Una barra llarga amb les vitrines de producte i tres o quatre taules. Cap luxe superflu. El luxe són les mans de Hai i veure com prepara en viu i en directe les seves especialitats, poques però servides amb celeritat i mestria.

Hai elabora maki rolls i nigiris al moment i sota demanda,  amb peix de màxima qualitat. Són recomanables els assortiments de 16, 26, 36 o 50 peces amb preus més que raonables tenint en compte el resultat final. També és possible endur-se el sushi a casa. Sushi a Tarragona per a totes les butxaques.

Peçes de sushi
Hai elabora maki rolls i nigiris al moment i sota demanda, amb peix de màxima qualitat | Getty Images

Sakura Salou

Bufet lliure. Dues paraules que posen a tothom de bon humor, encara que no tingui gana. A Sakura Salou podrem gaudir d'un sushi de qualitat apreciable, en el format bufet, servit a taula en un local espaiós, net i diàfan. Sakura es troba al nucli turístic de Salou, molt a prop de la Font Lluminosa i l'artèria d'oci de Carles Buigas.

Peçes de salmó i sushi
A Sakura Salou podrem gaudir d'un sushi de qualitat apreciable, en el format bufet | Getty Images

Cal tenir en compte que no hi trobarem cap sushi de luxe, però podrem demanar-ne tants cops com vulguem que ens el portaran a taula acabat de fer. A banda, també hi trobarem els plats habituals dels bufets asiàtics. Sopes de miso, gyozas, tempures i saltats d'arròs i fideus.

Take Away Sushi TGN

Un dels clàssics de Tarragona,  per molts el millor bar de sushi de la ciutat és Take Away Sushi TGN. Al centre urbà, molt a prop de la plaça de la Font, trobem aquest local tan petit que es recomana endur-se el menjar cap a casa. Tot i així, si tenim sort de trobar-hi lloc, ens hi podrem quedar a dinar i a sopar.

Sushi tradicional però també amb tocs d'innovació, com el sushi de foia flambejat. Un servei agradable i un preu mitjà. Gran qualitat en la matèria primera, fins i tot hi podrem trobar tonyina roja Balfegó de l'Ametlla de Mar. Un lloc on recórrer amb total garantia.

Peçes de sushi de Take Away Sushi TGN
Sushi tradicional però també amb tocs d'innovació | Take Away Sushi TGN

Sushi Bar San Chen

San Chen és un xinès que va treballar molts anys en alguns dels millors japonesos de Barcelona, fa uns anys va agafar un bar amb molt poc glamur prop del passeig de Prim de Reus, per fer-hi el sushi de millor qualitat-preu de la província. Per poc més de deu euros s'hi pot saciar la set de sushi. No cal esperar delicadeses, però, tot i això l'assortit de 16 peces que té permanentment en oferta és insuperable.

Fotografia sushi
San Chen és un xinès que va treballar molts anys en alguns dels millors japonesos de Barcelona | Getty Images

A banda, ofereix altres plats clàssics de la cuina oriental com els udon, les gyozas o algunes creacions pròpies d'alt nivell,  com ara els maki rolls d'ànec o de pollastre, que poden arribar a semblar inesperats en un local amb tan poc encant on els tovallons son tissues del Dia.

Sushikai

Dues botigues, una a Tarragona i l'altra a Salou, situades en ubicacions cèntriques pensades per oferir un dels millors sushis per emportar de la regió. Makis senzills de salmó, tonyina, llagostí, alvocat, mango o cogombre fets al moment i amb altíssima qualitat.

Àmplia varietat de menús, per a tots els gustos, i alguna especialitat destacable com els temakis roll, que no es troben a tot arreu. Garantia sempre de producte i peix molt fresc, que es tradueixen en excel·lents sashimis de verat o de dorada.

Un plat ple de sushi
Aquest restaurant compta amb una àmplia varietat de menús per a tots els gustos | Getty Images

Ajumma

A pocs metres de la plaça del Mercadal, al carreró del Galió, trobem aquest petit establiment que amb els anys s'ha guanyat amants i detractors a parts iguals. El sushi és el plat distintiu d'aquest establiment, un dels més peculiars dels que fan sushi a Tarragona.

Plat de ramen
Ajumma ofereix una cuina coreana casolana genuïna | Getty Images

Per l'altra banda, Ajumma ofereix una cuina coreana casolana genuïna, amb elaboracions i gustos, una experiència difícil de gaudir a la nostra regió on els restaurants orientals sempre deixen regust de cartró pedra. Fan sushi, sí. Però allà on Ajumma marca la diferència és en el Bolgozu, les Gyozas o les magnífiques sopes de ramen i udon, antídot magistral contra les mestralades fredes i seques de l'hivern reusenc.