Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Algunes vestes a la processó del Sant Enterrament de Tarragona de la Setmana Santa

Suspenen tots els actes i processons de Setmana Santa a Catalunya

El Secretariat Diocesà de Germanors i Confraries de Barcelona ha emès un comunicat aquest diumenge

Algunes vestes a la processó del Sant Enterrament de Tarragona de la Setmana Santa
Suspenen tots els actes i processons de Setmana Santa a Catalunya | ACN

El Secretariat Diocesà de Germanors i Confraries de Barcelona ha suspès tots els actes i processons programats entre el 5 i el 12 d'abril a Catalunya amb motiu de la Setmana Santa a causa de la situació actual derivada de la pandèmia de la Covid-19.

En un comunicat aquest diumenge, el Secretariat Diocesà de Germanors i Confraries ha lamentat «no poder contribuir aquest any a les processons al calendari festiu de la ciutat de Barcelona», com ho fan des de fa ja més de quatre segles.

El Secretariat fa una crida a complir les mesures

Davant la cancel·lació, ha proposat viure aquests dies amb una oració personal més intensa, i ha fet una crida a complir les mesures de seguretat per garantir les properes processons: «L'important és que l'any vinent quan tornem a treure les processons al carrer, hi siguem tots».

El Secretariat estudia fer un acte juntament amb altres germanors de la diòcesi quan la situació epidemiològica ho permeti, per «donar gràcies per haver superat la pandèmia» i que els pugui compensar en certa manera per les processons no s'han celebrat, en les seves paraules.

Una decisió que s'ha pres de manera conjunta

La decisió de cancel·lar els actes s'ha pres juntament amb el Consell General de Germanors i Cofradies, la Germanor de Jesús del Gran Poder y María Santísima de la Esperanza Macarena, la Germanor i Cofradia Nuestra Señora de las Angustias i la Congregaci del Sant Crist de la Bona Mort en coordinació amb l'Ajuntament de Barcelona.

El bisbe de Lleida lamenta la suspensió de les processons

Per la seva part Salvador Giménez, que és el bisbe de Lleida, ha lamentat públicament aquesta decisió, motiu pel qual ha volgut recomanar als fidels que participin en les celebracions parroquials, demanant-los que no perdin «ni la il·lusió ni l'interès». 

En aquest sentit, Giménez ha recalcat que la crisi del coronavirus és una situació «temporal», i que la pandèmia «no ha de relaxar la nostra participació i vivència de la nostra fe».

Cal recordar, amb tot, que la Coordinadora Catalana de Confraries i Germandats de Setmana Santa havia anunciat el passat mes de febrer la suspensió dels processos a Catalunya, apostant enguany per una celebració de caràcter virtual.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]