El cartell informant del tram d'accidents a la T-11 a Tarragona.

Foment cataloga la T-11, l'N-340 i l'N-240 com a vies perilloses

El ministeri defineix set trams d'aquestes tres carreteres tarragonines com a ubicacions «amb un nivell de risc d'accident significativament superior a altres trams semblants de la xarxa viària»

El ministeri de Foment del govern espanyol ha fet públic, basant-se en estadístiques de l'any 2018, els trams de concentració d'accidents de la xarxa viària de competència estatal.  A la província de Tarragona en destaca un total de set trams, concentrats majoritàriament a l'N-340, al tram nord, on hi ha tres trams; la T-11, la principal via de comunicació entre les dues ciutats més poblades de l'àrea metropolitana, Tarragona i Reus, on també remarquen la perillositat de tres trams; i l'N-240, d'on destaca un tram.

Segons els responsables de la direcció general de Carreteres, del ministeri de Foment, es defineix com a «tram de concentració d'accidents aquell tram de carretera de longitud no superior a tres quilòmetres, en servei més de tres anys, i on s'han registrat estadístiques d'accidents que indiquen que el nivell de risc d'accident és significativament superior a aquells trams de la xarxa amb característiques semblants».

«Successió d'accidents, la majoria no greus»

Des de la Subdelegació del Govern espanyol a Tarragona han valorat la mesura del ministeri assegurant que «la definició de tram de concentració d'accidents servirà per aplicar mesures de seguretat, arran d'una successió d'accidents la majoria no greus». La principal via de comunicació entre Tarragona i Reus mostra tres trams de concentració d'accident, el primer al punt quilomètric 14,8, a l'alçada del barri de Torreforta. El següent tram es concentra al seu pas per davant de l'edifici del 112 i fins a la carretera de Riudoms. I per últim, del quilòmetre 17,7 al 18,2.

El cartell informant del tram d'accidents a la T-11 a Tarragona.
El cartell informant del tram d'accidents a la T-11 a Tarragona. | Cedida

 

I pel que fa  a la nacional, l'N-340, els trams perillosos es troben al pas de la via pel municipi d'Altafulla; a Torredembarra i a Bellvei del Penedès. I per últim, l'N-240 passat Casa Fèlix.