El primer 'talent show' per a persones sordes tindrà lloc a Girona

L'Associació Gironina de Sords organitza aquest concurs on els candidats, que opten a premis de 400, 250 i 100 euros, podran mostrar les seves habilitats

L’Associació Gironina de Sords organitzarà el primer concurs de talents dirigit exclusivament a persones sordes. «Tots tenim talent» és el nom d’aquesta competició que té per objectiu donar visibilitat al col·lectiu i mostrar la seva realitat a la societat, però també permetre que les persones sordes demostrin tot el que saben fer. Els participants hauran d’ensenyar les seves habilitats en un vídeo abans de poder pujar a un escenari.    

Per participar en la competició, els aspirants han de gravar-se en vídeo i penjar-lo a YouTube, o bé enviar-lo per Whatsapp a l'organització. Aquesta el publicarà a la seva pàgina de Facebook, on es podrà votar donant 'likes' per tal de decidir quina actuació passarà directament a la final, mentre que un jurat professional decidirà qui són els altres 5 finalistes. Tota la informació es pot trobar a la pàgina web del concurs.  

La final, el 17 de novembre a l'Espai Caixa de Girona

Els sis escollits participaran en la gran final que tindrà lloc el pròxim 17 de novembre a l’Espai Caixa de Girona. A més de les 180 persones que assistiran de públic, els concursants seran observats per un jurat professional format per dues persones sordes i una d’oïdora. Concretament, el jurat el compondran Rosa Maria Boldú; lingüista especialitzada en llenguatge de signes, Sergio Ledesma; vinculat al món dels curtmetratges; i el filòsof, mag i director de cinema Pablo Navarro.

L'Espai Caixa de Girona acollirà la final del certàmen
L'Espai Caixa de Girona acollirà la final del certamen | Cedida

Els tres primers classificats rebran un premi de 400, 250 i 100 euros respectivament. El guanyador i el segon classificat seran escollits pel jurat, mentre que el tercer premi l'atorgarà el públic. En cas d'empat, el jurat escollirà el tercer classificat. 

Una idea d’una jove de 21 anys veïna de Salt

Va ser la Mar Nadal, una noia de 21 anys veïna de Salt, qui va tenir la idea de realitzar un concurs com aquest. Estava fent unes pràctiques del cicle formatiu d'Administració i Finances a l'Associació Gironina de Sords, quan va creure que un ‘talent show’ com aquest implicaria més als joves sords gironins amb l’associació. Dos anys després de la seva proposta, aquesta es fa realitat amb l'objectiu de «visibilitzar l'associació i les moltes capacitats del col·lectiu sord».