El Taller Baix Camp i els Xiquets de Reus presenten un calendari conjunt

La presentació del calendari solidari es va dur a terme dissabte 10 de novembre

El Taller Baix Camp juntament amb la Colla Castellera dels Xiquets de Reus, van presentar el passat dissabte dia 10 de novembre, un calendari solidari conjunt. A la sala d'actes del local dels castellers, es va dur a terme la presentació del tradicional calendari anual del Taller Baix Camp, que enguany es va decidir fer amb els Xiquets de Reus. L'acte de presentació va comptar amb els representants de les dues entitats i amb una cinquantena de persones que van assistir.

El calendari solidari del 2019 s'ha fet amb els Xiquets de Reus

En el marc de la setmana de la colla dels Xiquets de Reus, una setmana plena d'activitats per acomiadar la temporada castellera, es va decidir fer la presentació oficial del calendari solidari.  En una sala on ja no cabia més gent, l'acte es va iniciar amb el president del Taller Baix Camp, Jaume Verge, que va oferir unes paraules d'agraïment tant als Xiquets de Reus com a tots els que van fer possible el calendari.

Seguidament, el cap de colla dels Xiquets de Reus, Toni Rull, va manifestar que des de la colla se seguirà treballant amb el Taller,  per futures iniciatives. Aquest calendari ha estat obra de la fotògrafa, Cristina Aguilar, que també va assistir a l'acte.

Després de l'acte de presentació es va dur a terme un refrigeri pels assistents
Després de l'acte de presentació es va dur a terme un refrigeri pels assistents | Cedida

 

Es van captar 14 fotografies durant un assaig dels Xiquets

Fa uns mesos, els usuaris del Taller Baix Camp i la fotògrafa, Cristina Aguilar, van assistir a un assaig dels Xiquets de Reus, on els castellers els van introduir a l'assaig. Els usuaris van participar, com un casteller més, a les proves que es duien a terme. Els castellers ensenyaven durant les proves dels castells, com s'havien de col·locar i les mesures de seguretat per no prendre mal. Mentrestant, la fotògrafa anava capturant les instantànies, un total de 14 han format el calendari solidari.

Es va presentar el calendari solidari

Els usuaris del Taller Baix Camp van sortir molt contents i agraïts de formar part de la colla per un dia, a més van aprendre com fer castells. La presentació del calendari es va finalitzar amb la reproducció d'un vídeo de com es va dur a terme, i amb un refrigeri pels assistents. Aquest calendari es pot adquirir per un preu de quatre euros,  on la recaptació aconseguida anirà pel Taller.