Imatge de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí

Crit d'alerta per la sequera a l'Espluga de Francolí: Podrien tornar els talls d'aigua

A dia d'avui, els dipòsits municipals es troben actualment sobre el 70% de la seva capacitat, però l'Ajuntament ha volgut avançar en les mesures de prevenció

Situació complicada a l'Espluga de Francolí a causa de la sequera extrema que pateix el territori. En aquest sentit, l'Ajuntament ha demanat a la població un ús restringit de l’aigua a causa de la situació actual, ja que els dipòsits han disminuït substancialment els seus nivells a causa de la sequera dels últims mesos.

Mitjançant un comunicat, el consistori alerta que si la situació no millora, «es començaran a aplicar mesures  per revertir la situació, entre les quals destaca l’aportació de cisternes d’aigua de l’Ebre des de Montblanc».

Amb tot, si no es poden garantir els  nivells mínims d'aigua es podria tornar a la situació de talls de subministrament d’aigua a tota la població, tal com ja va passar fa alguns mesos.

A dia d'avui, els dipòsits municipals es troben actualment sobre el 70% de la seva capacitat. A diferència de l’any passat, l’Ajuntament ha volgut avançar les mesures preventives per evitar situacions extremes amb els dipòsits per sota del 10%, com va succeir l’estiu anterior.