Tots els talls de carreteres i afectacions en el transport d'aquest 21-D

La reunió del Consell de Ministres a la Llotja de Mar de Barcelona centrarà totes les mirades | Els CDRs han anunciat accions arreu del país per mostrar el seu rebuig a la visita de Pedro Sánchez a la ciutat comtal

Els CDR' podrien tallar moltes carreteres catalanes aquest 21-D
Els CDR podrien tallar moltes carreteres catalanes aquest 21-D | CatalunyaDiari.cat

Aquest divendres la Llotja de Mar de Barcelona serà l’escenari d’un Consell de Ministres que portarà molta tensió a tot el país. Aquest 21 de desembre és la data escollida pel govern espanyol perquè l’executiu de Pedro Sánchez es reuneixi a la capital catalana, una decisió que molts no veuen amb bons ulls i que ha provocat una gran polèmica en els darrers dies. 

ACTUALITZACIÓLlista de talls a les carreteres catalanes aquest 21-D.

Els Comitès de Defensa de la República (CDRs) ja van advertir que impulsarien noves accions de protesta contra Sánchez i els seus Ministres. Un avís que va arribar tot just després dels talls de carreteres que van dur a terme a l’AP-7 i a la T-11, a la província de Tarragona, i de l’aixecament dels peatges de diferents autopistes catalanes per manifestar-se contra el govern espanyol. Actes que van provocar tot un enrenou per la suposada «inacció» dels Mossos d’Esquadra davant dels manifestants.

Ara, per aquest divendres 21 de desembre han convocat tot un seguit de protestes contra la visita a Barcelona de Pedro Sánchez i el seu Consell de Ministres. La jornada es preveu que sigui molt convulsa, sobretot també per la presència de més de 1.000 agents antiavalots de la policia espanyola que ha desplegat el ministeri d’Interior perquè col·laborin amb els Mossos d’Esquadra.

Afectacions a la província de Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona és el punt que es preveu que més es vegi afectat des de primera hora del matí. Les protestes i concentracions podrien provocar un caos circulatori a la capital catalana, sobretot en els punts més estratègics.

Agents de policia davant la Llotja de Mar
Agents de policia davant la Llotja de Mar | ACN

Llotja de Mar

Punt clau on es podrien acumular la majoria de problemes de mobilitat, ja que és on es durà a terme la reunió del Consell de Ministres del 21-D. Per una banda a la zona s’instal·larà una doble corona de seguretat que afectarà la Ronda Litoral. Les tanques de seguretat tallaran el Passeig de Colom, des de Drassanes fins a Pla de Palau, a més a més el parc de la Ciutadella romandrà tancat.

Per la seva part, els CDR tenen previst convocar una protesta que començaria a les 8.30 hores del matí, llavors tres grups de manifestants podrien desplaçar-se fins a la Llotja de Mar. La primera columna ‘1  d’octubre’ sortiria des de la plaça d’Urquinaona; la segona ‘No passaran’, des de l’avinguda Lluís Companys amb Pujades i, finalment, la tercera ‘Ingovernables’, des de la plaça del Portal Nou.

Estació de França

Òmnium Cultural també té previst convocar una mobilització contra la presència del govern espanyol a Barcelona. En aquest sentit, l’entitat dirigida per Jordi Cuixart celebrarà el seu ‘Consell Popular de Ministres’, de caràcter «polític, pacífic i transversal» a partir de les 11.00 hores davant de l’Estació de França. Un altre punt estratègic que pot provocar afectacions a la mobilitat.

Talls a les carreteres

Hi ha tot una sèrie de talls previstos a les carreteres catalanes, sobretot en els accessos a Catalunya des de França, Aragó i el País Valencià, però també es podria veure molt afectada l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el centre de la capital.

S’haurien convocat talls a partir de les 5.00 hores del matí a la ronda de Litoral, la ronda de Dalt, l’encreuament de la Diagonal amb passeig de Gràcia, on a més a més a les 18.00 hores està previst convocar una manifestació unitària als Jardinets de Gràcia, fins plaça de Catalunya. La carretera C-25 també es podria veure afectada amb talls a l’Eix Transversal a l’altura de Manresa.

Els principals ports catalans, els aeroports i les estacions de tren podrien veure's molt afectats
Els principals ports catalans, els aeroports i les estacions de tren podrien veure's molt afectats | Cedida

 

Port de Barcelona i Aeroport de Barcelona-El Prat

Dos punts molt estratègics també podrien veure’s afectats per la convocatòria de talls de les carreteres catalanes. A partir de les 5.00 hores del matí podrien tallar els accessos al Port de Barcelona i a l’Aeroport de Barcelona-El Prat.

Vaga d’estudiants de la UB i la UAB

Una altra de les possibles accions que s’ha convocat és una vaga d’estudiants. Amb motiu d’aturar el Consell de Ministres, des del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans han demanat buidar les aules i omplir els carrers aquest 21-D. En aquest sentit, els estudiants de la Universitat de Barcelona i els de la Universitat Autònoma de Barcelona, al campus de Bellaterra, podrien mobilitzar-se pels carrers dels voltants de les universitats.

Afectacions d’altres carreteres

L’Assemblea Nacional Catalana ha convocat tota la societat catalana perquè es mobilitzi en una marxa lenta per les carreteres fins a la ciutat de Barcelona a partir de les 5.00 hores del matí. En aquest sentit podrien veure’s afectada la circulació des de la Ciutat de la Justícia, la Roca del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Manresa i Granollers fins a la capital.

Afectacions a la província de Girona

A la província de Girona podrien convocar-se talls a diferents carreteres també a partir de les 5.00 hores de la matinada: AP-7 a Girona, a la Frontera de La Jonquera i al Pertús. Per una altra banda, els alumnes de la Universitat de Girona també podrien unir-se a la vaga d’estudiants que ha convocat SEPC. A més a més, també podria haver diferents mobilitzacions convocades pels CDR al llarg del dia davant la Subdelegació del Govern espanyol i de l’Ajuntament de Salt.

Reivindicació de la lluita de fa un any, a la plaça de l'1 d'octubre a Girona
Reivindicació de la lluita de fa un any, a la plaça de l'1 d'octubre a Girona | Twitter CDR Girona

 

Finalment, la circulació de les carreteres gironines que van en direcció cap a Barcelona també podrien veure’s afectades per la marxa lenta convocada a partir de les 5.30 hores de la matinada a diferents punts de la ciutat de Girona.

Afectacions a la província de Lleida

La frontera amb Aragó, a la província de Lleida, també podria veure’s afectada amb aturades i talls de carreteres a partir de les 5.00 hores del matí, sobretot a l’AP-2 a l’altura de Soses i a Fraga. A més podria convocar-se una manifestació unitària a la plaça de la Pau de Lleida a les 19 hores.

Afectacions a la província de Tarragona

Pel que fa a la província de Tarragona, a la plaça del Mercat de Tortosa (8.00 hores), a la plaça del Mercadal a Reus (13.00 hores) i a la plaça Imperial Tàrraco de Tarragona (19.00 hores) estarien convocades les corresponents manifestacions unitàries contra la celebració del Consell de Ministres a Barcelona.

Un grup d'unes 300 persones van tallar l'AP-7 a l'Ampolla
Un grup d'unes 300 persones van tallar l'AP-7 a l'Ampolla | CatalunyaDiari.cat

 

Per la seva banda, també podrien veure’s afectades les carreteres en sentit la capital catalana per la marxa lenta de vehicles. Finalment, les carreteres que podrien ser tallades a partir de les 5.00 hores serien les dels accessos al Port de Tarragona i a l’Aeroport de Reus, dos punts també estratègics, i la Frontera amb la Comunitat Valenciana a Vinaròs.

Afectacions a tot Catalunya

Cal destacar que Rodalies de Catalunya ja va informar que durant el 21 de desembre i el 7 de gener els treballadors de Renfe duran a terme una vaga i només oferiran serveis mínims, afectant la circulació dels trens per tot Catalunya.

Per una altra banda, també cal dir que el sindicat Intersindical-CSC ha convocat una vaga general de dues hores, entre les 12.30 hores i les 14.30 hores, i a més a més concentracions davant dels centres de treball a les 13.00 hores.


Comentaris

envia el comentari