Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Centre comercial

Tanca un conegudíssim centre comercial a Catalunya després de 30 anys

El centre comercial Llobregat Centre tancarà definitivament després de Nadal

Cornellà de Llobregat perdrà molt aviat el que és gairebé un emblema a la ciutat. El centre comercial Llobregat Centre, molt conegut per la població, té previst tancar de forma definitiva després de les festes de Nadal. 

Gairebé 30 anys després de la seva inauguració, el desembre del 1994, l'ajuntament del municipi del Baix Llobregat ha fet públic que el seu tancament és imminent. 

Foto del centre comercial Llobregat Centre de Cornellà.
El Llobregat Centre tanca amb gairebé 30 anys d'història. | Zowy Zoeten

Desacord econòmic 

Com avança El Periódico, el seu tancament, previst per la segona setmana del mes de gener de 2023, es deuria a raons econòmiques. Concretament, seria a causa d'un desacord amb la propietat privada del centre, tot i que no s'han revelat més detalls. 

Segons fonts del Comitè d'Empresa de Carrefour, el negoci que compta amb més treballadors del centre, unes 90 persones, asseguren que la direcció ja ha comunicat el tancament, que s'anirà fent de manera progressiva. 

De manera que, de cara al gener, la majoria d'establiments ja hauran abaixat les persianes definitivament. A banda del supermercat Carrefour, actualment el centre comercial compta amb una vintena de locals, entre ells, diversos restaurants de menjar ràpid, botigues de moda i centres de bellesa, i un cinema. 

Ara com ara, i després de 28 anys, els comerços del Llobregat Centre anuncien una liquidació d'estoc i els treballadors busquen, a través de la negociació entre sindicats i empreses, ser reubicats a centres comercials propers, com El Prat, Gran Via 2 o Gavà. 

No obstant això, el centre mantindrà la seva oferta d'oci, gastronòmica i de comerços durant la campanya de Nadal, amb «grans ofertes i descomptes d'última hora». 

Un referent al Baix Llobregat  

Amb la seva inauguració l'any 1994, una època en què no es coneixien centres comercials d'aquesta categoria, el Llobregat Centre es va convertir en un referent per a la ciutat i també per a les poblacions veïnes, com Sant Boi, Sant Joan Despí, l'Hospitalet o Esplugues. 

Un centre comercial que, a causa de la seva proximitat al nucli urbà de Cornellà i d'avingudes que connecten la ciutat, es va convertir en un dels més freqüentats de la comarca. 

Ara, però, després de gairebé 30 anys, es veu obligat a tancar les portes i abaixar les persianes de qui un dia va ser el centre pioner al Baix Llobregat.