Imatge de la sabateria Padeví de la plaça Francesc Macià de Barcelona

La Covid no perdona: Tanca una mítica botiga de Barcelona després de 60 anys

La cadena Padeví abaixarà les persianes tan bon punt liquidi l'estoc | Els darrers anys l’empresa ha patit pèrdues

«Liquidació per tancament». Aquest és el cartell que s’ha penjat als tres locals que Padeví té a Barcelona. El quart, el més reconegut, ubicat a la plaça de Francesc Macià, va ser venut el mes d’abril.

I és que, després de gairebé seixanta anys d’història, l’emblemàtica cadena de sabateries tanca. Abaixa les persianes de totes les seves botigues, i deixarà més d’una desena de persones sense feina. 

El tancament definitiu es farà un cop liquidat tot l’estoc

Tot i això, no se sap quin dia es farà el tancament definitiu, i tampoc s’ha informat els treballadors. Fonts de la mateixa empresa han informat al diari Ara —que ha confirmat la notícia— que tot plegat dependrà de la liquidació de l’estoc amb què encara compten les botigues. «És qüestió de setmanes», asseguren les fonts.

El tancament de l’empresa suposarà la desaparició dels tres locals amb què comptava a Barcelona i la rodalia. Dos d’ells, els més vells, se situen a dos dels carrers més comercials de la capital catalana, com són el del carrer Pelai i el del carrer Portaferrissa. El tercer, s’ubica a la carretera de Collblanc, al terme de l’Hospitalet de Llobregat.

De fet, la liquidació ve precedida del tancament d’una de les seves històriques botigues, la de la plaça Francesc Macià, ubicat a la cantonada amb l’avinguda Diagonal. El local va ser venut a l’empresa Camarasa Fruits, que hi obrirà un macroespai gastronòmic.

Els darrers anys l’empresa ha patit pèrdues

Padeví va iniciar la seva activitat al món del calçat l’any 1963. Cap als vuitanta va començar l’obertura de diversos locals i la seva època daurada. Va arribar a comptar amb nou botigues, totes a Barcelona i a l’Hospitalet de l’Infant.

No obstant això, els tres últims anys han estat difícils per a la cadena. Els resultats del 2019 demostren beneficis d’1,1 milions d’euros, però també pèrdues de més de 100.000 euros, majors que la d’altres anys. De fet, el recompte de beneficis abans dels impostos i els interessos va ser negatiu.

Segons fonts pròximes a l'empresa, els atemptats que hi va haver a la Rambla l'agost del 2017 van afectar les vendes, especialment en els dos locals situats al centre de la ciutat. Això, sumat a la crisi de la Covid-19, que ha castigat el sector comercial per les contínues restriccions per fer front a la pandèmia, ha sigut pres a l’empresa qualsevol oportunitat de prosperar.