Tanca una escola bressol municipal de Barcelona per un cas de coronavirus

Una persona de l'equip docent ha donat positiu en una prova PCR

Taules i cadires en una classe buida d'una escola
Tanca una escola bressol municipal de Barcelona per un cas de coronavirus | pixabay

L'escola bressol municipal Gràcia de Barcelona estarà tancada fins el 22 de setembre (inclòs) per un positiu d'una educadora que va mantenir contacte social amb la resta de l'equip docent fora de l'àmbit escolar. No ha estat amb els petits o amb les famílies perquè està en aïllament des del 10 de setembre.

En el marc del protocol per a l'obertura de les escoles bressol, es van fer proves serològiques a l'equip d'educadores i es va detectar un cas el 10 de setembre, que havia de ser contrastat amb una PCR. L'educadora ja no es va incorporar a l'inici de curs perquè de seguida va quedar aïllada a l'espera de poder-se fer la prova definitiva. Aquesta llar té 6 grups, 79 alumnes i 10 educadores. La direcció de l'escola i l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona han comunicat a les famílies aquest tancament preventiu. L'escola ha complert les mesures indicades en el Pla d'obertura dels centres escolars.

Confirmats tres positius per covid-19 a la residència Alt Camp de Valls

En un altre ordre de coses, s'han confirmat tres casos positius de coronavirus a la residència Alt Camp de Valls. Es tracta d’una resident i dues treballadores d’aquesta residència pública, segons han confirmat fonts municipals a l’ACN. L’àvia infectada és asimptomàtica i no ha calgut traslladar-la a l'hospital de la ciutat. En saber-se del cas de dues empleades contagiades per un conegut comú, aliè al centre, ara fa quinze dies, es van activar els protocols establerts per a aquest tipus de situació i es van fer proves PCR als 120 usuaris i al centenar de treballadors propis i d'empreses externes per diagnosticar nous casos i neutralitzar aquest brot.

Els residents es van confinar a les seves habitacions com a mesura de prevenció fins a saber-se els resultats dels tests. Només l'àvia va donar positiu. Aquesta setmana s'han repetit les proves al personal i residents i novament han donat negatiu, a excepció de la usuària, que segueix infectada. Fonts de l'Ajuntament valoren positivament el control de la situació i bon ús dels equips de protecció individual (EPI).


Comentaris

envia el comentari