Tanquen un casal d'estiu de Tarragona després d'un «contacte estret» amb un positiu en Covid-19

La persona no havia tingut contacte amb els nens, però forma part de l'escola

Imatge de l'exterior de l'Escola Saavedra de Tarragona
Tanquen preventivament el casal d'estiu de l'Escola Saavedra de Tarragona | Google maps

L'Escola Saavedra ha suspès el casal d'estiu preventivament després de confirmar que una persona de l'equip de l'escola ha estat «en contacte estret» amb una persona que ha donat positiu en Covid-19. La persona en qüestió ja es troba en aïllament domiciliari i està pendent de fer-se la prova PCR per comprovar si està infectada de coronavirus.

Com a mesura de prevenció i tal com estableix el protocol, l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, que organitza els casals d’estiu, ha comunicat a les famílies la situació. Els ha comunicat que s'ha suspès el casal fins a nou avís i també ha informat que la persona que està en confinament no és de l'equip de lleure del casal i no havia tingut contacte amb els infants; però forma part del centre educatiu i, per precaució, s’han suspès les activitats, a l’espera dels resultats del PCR. 

Des de Prevenció de Riscos Laborals de l’Ajuntament s’ha avisat al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, titular del centre escolar.

Un brot a la ciutat de Tarragona i dos a l'Ebre

Actualment a les comarques de Tarragona hi ha tres brots: un a Tarragona ciutat, un a Alcanar i un al Perelló. Pel que fa al de la ciutat de Tarragona, hi ha cinc casos positius de Covid-19, tots de la mateixa família, i s'està fent seguiment de 20 contactes propers. Aquesta vintena de persones estan aïllades a l'espera de les proves PCR. El d'Alcanar té l'origen en una festa organitzada per uns joves en un domicili particular, i el del Perelló s'està investigant si prové d'un claustre de professors d'un institut.

Per la seva banda, el president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona (COMT), el doctor Fernando Vizcarro, crida a la calma, «però fent bondat». Els professionals sanitaris asseguren que s'ha de continuar tenint molta cua i seguir amb les mesures de seguretat: mantenir la distància de seguretat, portar la mascareta, rentar-se sovint les mans i no fer reunions amb grans grups i amb desconeguts són els 'bàsics' per frenar la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari