Imatge d'un paraigua trencat pel fort vent

Tanquen diverses escoles catalanes per culpa del fort vent

A Canovelles, un centre ha tancat pel trencament d’una claraboia central. També hi ha hagut clausures a Canet de Mar, amb més de 2.500 alumes afectats

El fort vent que bufa a molts punts de Catalunya aquest dilluns, 20 de gener, ha provocat el trencament d’una claraboia central a l’escola Congost de Canovelles (Vallès Oriental). Això ha obligat a clausurar el centre. A més, a Canet de Mar (Maresme) també han tancat diversos centres a causa de les ventades, tot i que en aquest cas per seguretat.

En total, més de 2.500 alumnes (400 a Canovelles i 2.435 a Canet) s’han quedat sense classes avui per les ràfegues huracanades. En aquest sentit, el vent ha arribat a superar els 100 km/h al Maresme i Barcelonès, les zones més afectades per aquest temporal de vent de gregal amb centenars d’incidències i afectacions a la mobilitat. Un vent que continuarà i que girarà a llevant a partir de dilluns al vespre, quan arribarà el plat fort de la borrasca Glòria. 

La neu també suspèn classes a les Terres de l’Ebre

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, nombrosos alumnes també s’han quedat sense classes, però en aquest cas a causa de la neu  que cau, especialment, a la Terra Alta a partir d’uns 300 metres tan sols. S'ha suspès la ruta escolar que es dirigeix cap a l'Institut Gandesa i que afecta 169 alumnes, tot i que el centre està obert. També a la Terra alta han tancat quatre escoles a Batea, la Pobla de Massaluca, Prat del Comte i Caseres, amb 293 estudiants afectats.