Tanquen una guarderia d'Esparreguera després que un alumne hagi donat positiu per coronavirus

L'escola bressol estarà tancada durant 14 dies, mentre que la resta d'alumnes i mestres hauran d'estar en quarantena

Foto d'uns nens escoltant les instruccions dels professors de l'escola
Un infant de l'escola bressol Cucuruga d'Esparreguera ha estat diagnosticat com a positiu de coronavirus. | ACN

La llar d'infants Cucuruga d'Esparreguera (Barcelona) ha tancat portes després que aquest divendres donés positiu en coronavirus un dels quatre alumnes que acollia el centre des de la seva reobertura el passat 9 de juny. Així ho ha explicat l'Ajuntament del municipi a través d'un comunicat.

Després de la confirmació del positiu de l'alumne, ha informat el consistori, l'escola bressol estarà tancada durant dues setmanes i els alumnes i els mestres «hauran d'estar en quarantena durant aquest període, d'acord amb el protocol de seguretat i prevenció vigent».

El passat dimarts 23 de juny, el menor infectat va començar a tenir símptomes, per la qual cosa es va iniciar el protocol de control, aïllament i informació. El dimecres, el dia de Sant Joan, la direcció de la llar d'infants va informar les famílies que el centre tancaria a l'espera dels resultats de la prova PCR.

El Servei Epidemiològic de Catalunya valorarà el cas

Després de confirmar-se el positiu del menor, «s'ha facilitat al CAP la llista de nens i mestres de la classe afectada i també la relació de mestres que no havien estat en contacte», ha informat l'Ajuntament d'Esparreguera. Ara, el CAP transmetrà aquesta informació al Servei Epidemiològic de Catalunya (Suevec), que «valorarà el cas i es podria posar en contacte amb les persones afectades si ho estimés necessari».

Una vegada finalitzi el període de quarantena, el consistori valorarà «la idoneïtat» de reobrir de nou les portes del centre en funció de les necessitats de les famílies.

Tancament parcial a Igualada per un possible cas que va resultar ser negatiu

D'altra banda, la setmana passada, l'Ajuntament d'Igualada va informar del tancament preventiu d'una de les aules de la llar d'infants municipal La Lluna per la sospita d'un cas de Covid-19 en una de les mestres, que presentava unes dècimes de febre. El tancament també va afectar tres famílies, a les quals també se'ls va fer un seguiment.

El passat dijous, es va confirmar que la prova PCR realitzada a la docent de l'escola bressol va resultar negativa. D'aquesta manera, l'aula clausurada va reobrir portes el mateix divendres, recuperant la seva activitat.


Comentaris

envia el comentari