La tarifa plana del transport públic de l'AMB, una realitat a partir del 2019

Les zones 1 i 2, conformades per un total de 36 municipis, s'uniran a partir del mes de gener | El canvi implicarà importants estalvis als usuaris, i també una major demanda i ingressos

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat la unificació de les zones 1 i 2 del transport públic
L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat la unificació de les zones 1 i 2 del transport públic | CatalunyaDiari.cat

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona ha aprovat aquest dimecres que les zones 1 i 2 del transport públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s'uneixin. En concret, la decisió implica l'aplicació de la tarifa plana per a desplaçaments de transport integrat entre el total de 36 municipis de l'AMB, 18 per cada zona, a partir de l'1 de gener del 2019. 

El canvi implicarà un estalvi de fins al 50%

La unificació tarifària afectarà tots els títols de transport, amb excepció de la T-16, els títols socials de l'AMB i Ferrocarrils de la Generalitat, i els títols federats o monoparentals. La nova tarifa s'aplicarà per a tots als desplaçaments amb origen i destinació a qualsevol de les estacions ferroviàries i parades d'autobús dels municipis inclosos a les dues zones, i suposarà un estalvi del 50% en el cas de la T-10, i del 26% en el cas de la T-trimestre, la T-Jove i la T-Més. 

De totes maneres, el canvi no implicarà que els usuaris canvien de zona, sinó únicament de preu. En definitiva, això vol dir que els usuaris de la zona dos pagaran també el Tribut Metropolità a l'AMB, de la mateixa forma que els de la zona u. Un tribut que es calcula mitjançant un percentatge de l'IBI de cada immoble. 

S'espera un increment de la demanda i dels ingressos

Amb aquesta ampliació de la corona tarifària es preveu que els ingressos també augmentin, gràcies a una major demanda del servei. Segons la tinent d'alcalde de Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ara mateix l'AMT recapta uns disset milions d'euros, i amb la unificació s'espera que la xifra arribi als 23 milions. 

Un notable augment d'ingressos que permetria executar la integració tarifària de la segona corona, com ja ha indicat l'Autoritat. En definitiva, es fan passos concrets cap a la T-Mobilitat, un nou sistema tarifari integrat, basat en la tecnologia de validació sense contacte. Aquest nou sistema funcionarà amb la tarifa plana, a banda d'un segon model basat en la distància quilomètrica i la recurrència.


Comentaris

envia el comentari