Dijous al matí, 2 d’agost, els treballadors municipals de la construcció es posen mans a l’obra per enderrocar un dels quioscos històrics de la ciutat de Tarragona. Es tracta del que hi ha situat al mig de la plaça d'Anselm Clavé, a prop del carrer Cronista Sessé. Ahir va ser l’últim dia de vida d’un quiosc que portava més de tres anys abandonat i en desús. Els treballs d’enderrocament duraran tot dia, tot i que l’espai no quedarà completament lliure fins al setembre.
Enderrocament de quioscos en desús
El conseller d'Ocupació del Domini Públic, Protecció Civil, Mobilitat i Accessibilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Josep Acero, explica que l’objectiu és enderrocar els quioscos en desús per guanyar espai públic pels veïns. De moment es tiraran a terra quatre d’aquestes botigues que fa tres anys que estan desocupades i en un estat de mala conservació. A més del de la plaça dAnselm Clavé, se’n tiraran a terra dos de la Rambla Nova i un del carrer Marquès de Montoliu.
El projecte per enderrocar aquests quatre quioscos compta amb un pressupost de 12.000 euros. Els enderrocaments es fan en un dia, però la instal·lació elèctrica costa més de netejar, i per això no serà fins setembre quan els espais quedin totalment lliures.
Segons Acero l’objectiu va molt més enllà i es tracta de treure de la ciutat, no només aquestes quatre parades, sinó tots aquells quioscos en mal estat que es troben en desús. De moment, s’han tret a licitació alguns quioscos avui buits i segons explica el conseller ja hi ha hagut tres empreses que han mostrat el seu interès. D’aquesta forma trauran a licitació la resta de quioscos buits, i aquells que no tinguin oferta i estiguin en mal estat també s’enderrocaran. «Si no hi ha interès, anirem guanyant espai a la ciutat. La idea és que només quedin els quioscos que tinguin negoci», explica Acero. I posa especial èmfasi en que la ciutat pot guanyar un espai molt valuós en aquests indrets.
Preguntat per què hi ha cada cop un interès menor en obrir negocis d’aquest tipus, Acero assegura que es tracta d’una problemàtica generalitzada a molts indrets i que té a veure amb la disminució del negoci de la premsa en paper. «Ara hi torna a haver interès pels quioscos, però abans eren únicament de premsa , i els quioscos de premsa a tot arreu s’han anat reduint», explica.