Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'esquiadors a la cinta de principiants d'Espot.

La Generalitat arriba a Tarragona en busca de públic per les seves estacions d'esquí

La província és la que menys esquiadors aporta en el conjunt català | Espot, Port Ainé i Boí Taüll són les estacions més habituals

Imatge d'esquiadors a la cinta de principiants d'Espot.
Els tarragonins són els que menys esquien a les estacions de la Generalitat en el conjunt de Catalunya. | FGC

La Generalitat de Catalunya veu, en la província de Tarragona, el territori on més pot fer créixer el públic per les seves estacions d'esquí. De fet, segons Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya —empresa pública propietària de sis estacions de muntanya—, es tracta de la província que menys esquiadors aporta a les seves estacions. «Tarragona és on tenim el potencial per fer créixer el públic d'Espot i Port Ainé», ha expressat el president de FGC, Ricard Font. Aquestes dues estacions són, de fet, les que més tarragonins reben. 

[predef]tarragona-whats-192[/predef]

Tarragona, la província que menys esquiadors aporta a les estacions de la Generalitat

«Tarragona és la província més fluixa en el conjunt català pel que fa a esquiadors i usuaris de les nostres estacions de muntanya». Així ho ha assegurat aquest dimarts al migdia el president de FGC, Ricard Font, durant la presentació de la temporada d'hivern de les estacions que gestiona l'empresa pública. Es tracta de la Molina-Masella, Vall de Núria, Espot, Vallter, Port Ainé, Tavascan, Boí Taüll i Tot Nòrdic. 

La possibilitat de fer créixer el mercat a la província és la que ha dut als representants de FGC fins a la Casa Miret de Tarragona, ubicada a la Rambla Nova. És el segon any que decideixen desplaçar-se fins a les comarques tarragonines, atès que «veiem aquí un potencial per créixer». Les estacions que més es poden beneficiar són Espot i Port Ainé, les dues que més utilitzen els tarragonins durant els mesos d'hivern per «proximitat». De fet, un 15% de pernoctacions de l'hotel Port Ainé són de Tarragona.

Un dels sectors de mercat que més pot beneficiar l'empresa pública catalana que gestiona les estacions és l'universitari. Per aquest motiu, després de presentar la temporada a la Casa Miret, l'equip de Font va visitar la Universitat Rovira i Virgili. En aquest punt es van donar a conèixer les bonificacions per estudiants: quatre forfets per un preu reduït d'entre 21 i 26 euros, segons l'estació. Malgrat que aquesta promoció ja existeix des de fa quatre anys, era la primera vegada que es feia una acció de màrqueting 'in situ'. 

Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.
Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, als jardins de la Casa Miret de Tarragona. | TarragonaDigital

Les escoles, pròxim objectiu de FGC per fomentar els coneixements sobre natura

El curs vinent, Ferrocarrils de la Generalitat impulsarà un programa adreçat a les escoles del territori català. L'objectiu serà fomentar els coneixements sobre natura i medi ambient i, a més, fer-ho en les muntanyes del país. «Serà una prova pilot, però és primordial que els més petits comencin a conèixer les muntanyes. Si podem explicar la glaciació a través d'un llangardaix que viu al Pirineu català, molt millor», ha expressat Font. A més, aquesta iniciativa tindrà més importància en els territoris on l'esquí i la muntanya no siguin habituals, com és el cas de Tarragona.