Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge dels sistemes d'escaneig làser i fotogrametria que s'estan desenvolupant als monuments de Tarragona

Tarragona lidera un projecte d'escaneig làser i fotogrametria per estudiar a fons els monuments de la ciutat

Ja s'està treballant en el tram entre la Rambla Vella i el Fortí Negre i la Torre de l'Arquebisbe i el Seminari

L'Ajuntament de Tarragona lidera un nou projecte, des de fa unes setmanes, per estudiar amb profunditat els monuments patrimonials de la ciutat, Es tracta d'un estudi amb tècniques d'escaneig làser i fotogrametria de diferents elements patrimonials de la ciutat. Són les dues tècniques més acurades utilitzades per estudiar un monument, així com les seves patologies, les seves dimensions o la seva situació exacta. Consisteix en fer fotografies molt precises de cada punt escanejat per a, finalment, poder-lo reproduir, gairebé amb exactitud, al plànol.

El consistori tarragoní està al capdavant d'aquest projecte enfocat al patrimoni conjuntament amb diversos organismes especialitzats, com ara l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), l'Escola d'Arquitectura de Reus (URV-ETSAR) i l'empresa Global, amb coordinació amb l'Arquebisbat de Tarragona.

El projecte ja ha començat i la setmana passada els tècnics  de la fundació de la URV ja van treballar en el tram de muralla entre la Rambla Vella i el Fortí Negre, i aquesta setmana l'empresa Global treballa en el tram entre la  Torre de l'Arquebisbe i el Seminari. 

Pel que fa al tram entre Rambla Vella i Fortí Negre, es fa l'aixecament perquè és el sector de muralla on s’aplicarà el programa pilot de manteniment de la Muralla. D'aquesta manera, el consistori comptarà amb una base cartogràfica «excel·lent». A més, conjuntament amb l’IPHES també s’ha treballat a la Torre de Sant Simplici.