El misteri del Sant Enterrament, del Gremi de Marejants de Tarragona, prendrà part d'una de les millors exposicions d’art contemporani europees: la Biennal de Venècia. Tal com avançava a TarragonaDigital el president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona, Francesc Seritjol, «ens coneixen arreu, tan nacional com internacionalment».
Enguany l’Institut Ramon Llull es va posar en contacte amb el Gremi de Marejants perquè volien que un pas de Setmana Santa estigués a la 58ena edició de la Biennal de Venècia. «Quan et truquen per una cosa així vol dir que estàs molt ben valorat», argumenta Seritjol.
La nova edició de la Biennal s’inaugura demà, divendres 10 de maig, i les portes estaran obertes al públic dissabte 11 de maig. La reconeguda mostra d’art compta amb un total 79 artistes, distribuïts en 87 pavellons, els quals romandran oberts fins el pròxim 24 de novembre. Concretament, el Sant Enterrament es podrà visitar en un pavelló localitzat a l’illa de Sant Pietro.
Estàtues catalanes en territori italià
Juntament amb el president de l’entitat, Jordi Mallol, quatre membres del Gremi de Marejants es van traslladar el passat cap de setmana a Venècia per muntar les diferents peces del misteri.
El misteri del Sant Enterrament compartirà espai amb quatre estàtues públiques a Catalunya que, durant els darrers anys, han aclamat interès. Es tracten del monument als caiguts, de Genaro Iglesias, actualment al dipòsit municipal de l’Ajuntament de Balaguer; l’escultura Record d’un malson, de Joan Brossa, situat al Museu de la Història de la Immigració a Catalunya, i el monument a Lluís Companys, de Francisco López, instal·lat al passeig de Sant Joan de Barcelona.
Rellevància de la Setmana Santa a Tarragona
«No ens podem oblidar del benefici econòmic que la Setmana Santa de Tarragona comporta a la ciutat i al territori», afirma el president de l’Agrupació d’Associacions de la Setmana Santa de Tarragona, Francesc Seritjol.
Tarragona s'aboca massivament en la Setmana Santa. Durant aquestes dates, la ciutat traspua tradició i espiritualitat pels quatre costats i la majoria de tarragonins viuen intensament aquestes dates, ja no només per creença i devoció sinó com una manifestació més de tradició i arrelament a la ciutat com ho són també Sant Magí o Santa Tecla. Desenes de Confraries, Gremis, Associacions i Entitats mantenen viva la tradició de la Setmana Santa tarragonina, catalogada per la Generalitat com a Festa Tradicional d'Interès Nacional a causa de la seva envergadura i projecció.