Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del convent dels Carmelites Descalços, al carrer Assalt, de Tarragona

Tarragona multa amb prop de 5.000 euros els Carmelites Descalços per no restaurar una obra de Jujol

Les tres multes s'han interposat en poc més d'un any

Imatge del convent dels Carmelites Descalços, al carrer Assalt, de Tarragona
El convent dels Carmelites Descalços, al carrer Assalt, de Tarragona | Google Maps

L'Ajuntament de  Tarragonaha interposat tres multes coercitives a la comunitat dels Carmelites Descalços de Tarragona durant el darrer any. En concret són sancions de 300, 1.000 i 3.000 euros i s'han imposat per  no restaurar una obra de l'arquitecte Josep Maria Jujol  que es troba al convent de la congregació religiosa, al carrer Assalt, de Tarragona.

La primera multa, de 300 euros, té data del 14 de maig de l'any passat, amb l'anterior equip de govern municipal (PSC-PP) al capdavant de la plaça de la Font. La segona sanció, per valor de 1.000 euros, amb data del 17 d'octubre de 2019, va ser impulsada, també, pel govern socialista tarragoní, amb la consellera Begoña Floria al capdavant de l'Àrea de Patrimoni del consistori. La darrera multa té data de l'11 de febrer d'enguany i es va impulsar amb l'actual coalició d'esquerres (ERC-En Comú Podem) controlant el saló de plens tarragoní. 

El cambril del convent, obra de Jujol

Segons la informació publicada pel 'Més Tarragona', les sancions es fonamenten en el fet que la congregació  no va presentar  el projecte de consolidació que s'ha de fer al cambril del convent. Les multes s'han basat en un informe de l'Àrea de Patrimoni del consistori tarragoní.

El reconegut arquitecte tarragoní, Josep Maria Jujol, és l'autor d'alguns dels edificis més destacats de la ciutat de Tarragona, com ara el Teatre Metropol. Pel que fa al convent dels carmelites descalços, Jujol és l'autor de l'agulla de la façana neogòtica, així com de la  llanterna del cambril. L'arquitecte va fer totes dues aportacions l'any 1918, 22 anys després que es posés la primera pedra del convent, obra de l'arquitecte modernista tarragoní, Pau Monguió.