Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge aèria de la plaça Imperial Tarraco de Tarragona

Tarragona tindrà un nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible: adjudicat el projecte

El nou PMUS ha d'estar redactat en un termini de 12 mesos

L'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) a l’empresa AIE MULTICRITERI-MCRIT per un import de 59.411 euros. Ara, un cop es formalitzi l'adjudicació, l'empresa tindrà un termini de 12 mesos per redactar el projecte, que inclourà un procés de participació ciutadana.

Aquest pla, segons ha detallat l'Ajuntament de Tarragona en un comunicat, ha de marcar el futur de la mobilitat a la ciutat seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) plantejats per la Unió Europea. En aquest sentit, el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, ha explicat que l'objectiu del PMUS és «crear un full de ruta a llarg termini per fer que Tarragona compleixi els objectius de desenvolupament sostenible».

Puig ha afegit que el PMUS també ha de servir «per millorar la qualitat de vida de les persones, que ha de ser l’objectiu final de qualsevol política de mobilitat sostenible i que, per aquest mateix motiu, pot assumir qualsevol govern independentment del color polític».

El responsable de les polítiques de mobilitat del consistori ha manifestat que «amb el PMUS i el nou POUM estem dissenyant la Tarragona del futur amb la gent, ja que en els dos casos s’inclou un procés participatiu que volem que sumi el àxim nombre de persones, empreses i institucions possibles».

Un pla amb diversos objectius

El PMUS, segons estableix el plec tècnic, haurà de contenir mesures que afectaran la gestió de la mobilitat sostenible a nivell municipal, les quals formaran part d’un programa d’actuacions que tindrà com a objectius principals la reducció de les emissions de carboni, de gasos d’efecte hivernacle (GEH) i altres elements com els òxids de nitrogen (NOx) i partícules (PMx).

Així mateix, també es buscarà la reducció de la contaminació acústica i l’ocupació de l’espai públic; la millora de l’eficiència del transport com a element rellevant en la competitivitat del sistema productiu; l’accessibilitat universal per tal d’evitar que sigui un factor d’exclusió social; l’equilibri dels impactes positius i negatius de la mobilitat sobre la qualitat de vida i la salut dels ciutadans; i la reducció de l’accidentalitat.

Aquest programa d’actuacions inclourà també mesures encaminades a la reducció de vehicles de combustió a la ciutat i a l’establiment de les zones de baixes emissions (ZBE). També la implementació de camins escolars segurs; el control de vehicles més contaminants, amb mesures fiscals o limitació de la circulació; el foment de l’ús de la bicicleta i altres elements de mobilitat personal i la implementació de mesures de pacificació del trànsit.