Una enquesta que l'Ajuntament de Tarragona ha encarregat al gabinet d'estudis Ceres ha deixat un bon grapat de conclusions d'interès sobre l'afectació de la crisi del coronavirus entre la ciutadania de la capital. La consulta ha entrevistat més de 200 veïns i veïnes, escollits de forma representativa, i té un marge d'error màxim de prop del 7%.
[predef]tarragona-digital-grup-583[/predef]
L'enquesta exposa que un 33% dels tarragonins ja han perdut ingressos directes durant el darrer mes, un percentatge que s'incrementarà fins al 37% mentre duri aquesta situació d'estat d'alerta. Les xifres són lleugerament menys dolentes que a la resta de la demarcació o a la resta de Catalunya, on ja ha perdut ingressos el 37% dels ciutadans i s'espera que continuï baixant.
La resposta de l'Ajuntament de Tarragona, millor valorada que la dels governs
Segons les dades de la consulta, vora un 10% de la població ja ha hagut de fer gestions per tal que surtin els números, especialment ajornant pagaments o demanant alguna modalitat de préstec. I gairebé el 20% dels enquestats confessen que les despeses han anat a més, sobretot en àmbits com l'energia o l'alimentació, mentre que altres sectors com l'oci, el combustible o la roba s'han desplomat.
També ha preguntat pels estats d'ànim de la població, que no registren cap moviment extrem, constata que més del 20% dels tarragonins «no ha sortit cap dia de casa» i la resposta de l'Ajuntament a la crisi és la millor valorada, per damunt de Generalitat, govern estatal i institucions europees.
Es dispara al 50% la preocupació pel futur laboral dels tarragonins
Una altra conclusió d'interès és que la meitat dels enquestats es confessen «bastant i molt preocupats» pel seu futur laboral, un percentatge més alt que a la resta de Catalunya, i sis de cada deu expliquen que han començat a teletreballar per primera vegada.
El conseller d'Hisenda i Economia de Tarragona, Jordi Fortuny, ha valorat que «són dades que ens ajuden a prendre decisions, a radiografiar les angoixes i necessitats de la nostra població i ens ajuden a millorar la gestió que fem davant la crisi que està provocant la Covid-19».