Tarragona retira el permís de terrassa a un establiment per saltar-se les mesures anticovid

És la primera vegada que l'Ajuntament arriba a aquest límit | El local, de Sant Pere i Sant Pau, era reincident

Imatge de la terrassa d'un bar a la plaça Verdaguer de TarragonaLa Urbana ha clausurat una terrassa de Tarragona per incomplir la normatova | CatalunyaDiari 

Ja hi ha un precedent. L'Ajuntament de Tarragona ha decidit, per primera vegada, retirar el permís per col·locar terrassa a la via pública a un establiment que no només se saltava les mesures per frenar la Covid-19, sinó que a més era reincident. El local sancionat és de Sant Pere i Sant Pau i havia estat avisat prèviament per la Guàrdia Urbana, segons ha avançat el 'Diari Més'. La mesura no va acompanyada de sanció econòmica.

El cas concret d'aquest establiment és que no es complia la distància mínima de dos metres entre les diferents taules que imposen les actuals restriccions contra el virus. L'Ajuntament fa mesos que concedeix permisos extraordinaris, tots ells temporals, per fer ús de la via pública per ubicar terrasses sense cap cost afegit, per tal de compensar als negocis la limitació d'aforaments al seu interior i, per tant, poder aconseguir un mínim marge de beneficis per subsistir. Les bases dels permisos, però, són clares: a la primera, avisarà la Urbana. A la segona, ja no hi haurà avisos.

La terrassa ja ha estat precintada

La tarima on es col·loca la terrassa ja ha estat precintada per evitar poder fer ús de la via pública per a aquest local. La mesura, decretada pel departament de Domini Públic, marca un nou precedent i suposa un toc d'atenció per a la resta del sector. A l'Ajuntament de Tarragona no li tremolarà el pols a l'hora de fer complir la normativa de seguretat. Aquests permisos temporals i compensatoris tenen previst estar vigents mentre els aforaments interiors estiguin restringits a menys clients dels habituals.

Segons les mesures aplicades pel Govern, les terrasses poden romandre obertes, amb una distància mínima senyalitzada de 2 metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents, i amb una limitació de 4 comensals per taula o agrupacions de taula, excepte que es tracti de grups bombolla. A més, els bars només poden obrir de 07:30 a 09:30 h per esmorzar i de 13 a 15:30 h per dinar.


Comentaris

envia el comentari