Tarragona i Reus estan satisfets del treball fet colze a colze, el passat 2018, en el si de la Fundació Tarragona Smart Region, a la qual es va incorporar la capital del Baix Camp. Les dues ciutats ja tenen sobre la taula els objectius per aquest recent estrenat 2019, un dels quals, segons ha revelat la consellera tarragonina Begoña Floria, és «iniciar processos de millora en eines de gestió municipal», que Tarragona i Reus estudiaran, projectaran i implementaran de manera conjunta.
Enguany, doncs, caldrà concretar en quins àmbits es duen a terme aquests processos de millora. Serà un dels objectius de la Fundació per a aquest 2019, en què també es donarà suport al projecte de gratuïtat universal dels autobusos a Tarragona, al 'hub' científic que es vol instal·lar al Banc d'Espanya o al recentment presentat Open Data Lab.
Tarragona i Reus treuen pit de la Fundació Tarragona Smart Region
Aquest dijous, Floria i el regidor reusenc Marc Arza han fet balanç dels objectius de la Fundació Tarragona Smart Region d'aquest 2018, que han assegurat que han complert «en un 100%». En total, s'ha participat en 45 propostes, una desena més de les previstes. «Hem seguit construint relat de territori», ha remarcat la consellera Floria.
Marc Arza, per la seva banda, ha subratllat que «en els darrers quatre-cinc anys, Tarragona i Reus hem aconseguit fer molts projectes junts i que ja no sorprengui», i ha explicat, a més, que «les dues ciutats tenen característiques similars però fesomies molt diferents, i m'agrada dir que per factors històrics o econòmics, són complementàries». En aquest sentit, Arza s'ha congratulat del treball comú fet a la Fundació.
Bon balanç de 2018 de la Fundació Tarragona Smart Region
D'entre les accions realitzades al llarg del 2018, Floria i Arza han subratllat l'smartització de les instal·lacions dels Jocs Mediterranis, l'impuls al transport sostenible o la instal·lació de carregadors per a vehicles elèctrics, entre molts altres projectes. A més, han assenyalat diverses iniciatives tecnològiques aplicades al turisme que han comptat amb la col·laboració de la Fundació, com ara l'aplicació de realitat virtual per a la Tàrraco Romana o la jornada Smart Heritage City.
Finalment, en el camp més estrictament econòmic i d'innovació, han recordat la participació en diversos congressos internacionals per part de la Fundació, a més de la integració en estructures com Inn-Port, SmartCatSud o el Cluster TIC de la Catalunya Sud.
Un «altaveu ciutadà» per guiar les línies bàsiques de la regió 'smart'
A més, aquest dijous s'ha donat a conèixer una nova plataforma que acompanyarà la tasca de la Fundació a partir d'aquest 2019: un «altaveu ciutadà», és a dir, un panel assessor de 250 tarragonins i reusencs de diversos perfils que donaran 'feedback' a la Fundació Tarragona Smart Region sobre els seus projectes i línies d'actuació. Alhora, també donaran a conèixer l'activitat de l'ens.
Ara, aquest panel assessor busca participants, entre els quals es triaran afiliats polítics, funcionaris, gerents d'empreses, membres d'entitats veïnals, professors de la URV, o persones de peu per tenir un equilibri social que permeti construir una opinió realista al voltant de la Fundació.