Tarragona tindrà servei de lloguer de patinets elèctrics a l'estiu

L'Ajuntament està negociant amb dues empreses que volen establir-se a la ciutat | Els patinets s'estacionaran en zones reservades dels aparcaments per a motos

Tarragona tindrà aquest estiu elservei de lloguer de patinets elèctrics. Dues empreses estan negociant amb l'Ajuntament perquè tenen «molt d'interés» a establir-se a la ciutat, expressa el regidor de Mobilitat del consistori, Josep Acero (PP). Es tracta de Wind i Tier Mobility i el seu objectiu és arribar a Tarragona com més aviat millor. L'àrea de Mobilitat treballa amb rapidesa per establir la normativa que regularà l'ús del servei. Ara per ara, tenen clar que els patinets s'estacionaran en una zona reservada dels aparcaments de motos  i que  durant la nit no funcionaran  i les empreses els hauran d'emmagatzemar fins al matí següent.

Els tarragonins podran llogar patinets elèctrics a Tarragona

La regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Tarragona treballa amb rapidesa per poder  elaborar una normativa que reguli l'ús del servei de lloguer de patinets elèctrics. Dues empreses, Wind i Tier Mobility, esperen el permís definitiu del consistori per enviar fins a la ciutat desenes d'exemplars d'aquests vehicles. 

Aquest servei funciona a través d'una aplicació mòbil. Els ciutadans que vulguin fer ús del patinet, poden agafar-lo en un punt, circular amb ell durant els minuts que siguin necessaris i deixar-lo, o bé al mateix lloc, o bé en un altre aparcament reservat per a patinets.  Els preus oscil·len entre els 15 i els 25 cèntims per minut.  Per poder operar a Tarragona,  l'Ajuntament cobrarà a les empreses una taxa d'ocupació de la via pública. «No serà molt gran perquè són negocis que estan començant», ha afegit el regidor. 

«Volem ser pioners en la regulació d'aquest tipus de servei. Estem treballant molt perquè la normativa s'enllesteixi aviat», ha dit a aquesta redacció Josep Acero. Tot i la normativa de la DGT, són moltes les ciutats que encara estan en debat sobre com i amb quines condicions han de circular aquests vehicles.

Els patinets elèctrics s'estacionaran en aparcaments per a motos

Tot i que la normativa encara no està enllestida, l'Ajuntament té clar que els patinets elèctrics de lloguer s'estacionaran en els aparcaments per a motos. «Reservarem un espai als aparcaments de motos perquè la gent pugui deixar-hi el patinet. Així, evitarem que s'aparquin en qualsevol lloc», ha explicat Acero. En aquest sentit, ha demanat als motoristes que «no pateixin» perquè es crearan noves zones d'aparcaments pels seus vehicles. «Tenim llocs estratègics per fer-ho», ha recalcat. 

D'altra banda, els patinets elèctrics de lloguer no es podran fer servir durant la nit. El  consistori obligarà les empreses a guardar-los en els seus locals.  Cal recordar que els usuaris hauran de circular amb aquests vehicles per la calçada, i no per la vorera. Tindran una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora i una autonomia de fins a 40 quilòmetres.