Uns 500 corredors han participat a la Cursa de La Marató al Port de Tarragona

Dotze maratons en un any per lluitar contra el càncer infantil

Els tarragonins Dani Jiménez i Juliana Bernard es troben immersos en un repte amb què recaptaran més de 1.000 euros

«La perruquera de tota la vida va tancar, em van recomanar la perruqueria on treballa el Dani a Tarragona i allà ens vam conèixer». Així explica la Juliana Bernard com la casualitat més absoluta la va dur a conèixer el seu amic Dani Jiménez, i amb ell una passió que, fins llavors, no havia explorat: les curses de llarga distància.

A la primera cursa amb tan sols dues tenyides

El Dani té 29 anys; la Juliana, 47. No es coneixien de res i aquell primer dia, d'aquell primer contacte en una perruqueria de Tarragona, la Juliana —de Colòmbia, per cert— en va sortir amb un pentinat nou i amb la inscripció per a la primera cursa de llarg recorregut de la seva vida: la Mitja Marató d'Eivissa.

El Dani ja tenia experiències en maratons i mitges maratons, però la Juliana no n'havia fet mai: sí que havia participat, però, en caminades de resistència. L'1 de maig de 2017, doncs, van córrer junts per primera vegada a Eivissa. «Només ens coneixíem de dues tenyides o tres!», riuen, en recordar-ho. Acompanyats del David, fill de la Juliana; i de la Chantal, parella del Dani, van córrer la cursa divertint-se «i vam passar-nos-ho molt bé durant el viatge».

Dani Jiménez i Juliana Bernard.
Jiménez i Bernard es van conèixer com a perruquer i clienta a Tarragona. | Cedida

Dos anys d'uns passió compartida

Des de l'1 de maig de 2017, doncs, el Dani i la Juliana han viatjat arreu de Catalunya, l'Estat i la resta d'Europa participant en curses de diversos formats. «Jo deia que mai faria maratons i em vaig estrenar el març de 2018 a la de Barcelona», explica la Juliana. Poc després, fins i tot, van fer la de Venècia. «Va ser tota una aventura, va coincidir amb una 'acqua alta' i vam acabar corrent amb aigua fins als genolls», recorden.

En tan poc temps, n'han viscut de tots colors: fins i tot, el Dani va demanar matrimoni a la seva parella en acabar la marató de Brussel·les, ara fa uns mesos. València, Gandia, Pamplona, Múrcia... són moltes altres de les destinacions que han fet plegats al llarg de l'any 2018 i que els van dur, ara fa uns mesos, a engegar un repte: el d'unir la seva passió a la vessant més solidària.

Dotze maratons en dotze mesos per recaptar fons contra el càncer infantil

Durant aquest 2019, Dani i Juliana han decidit córrer plegats dotze maratons. Per cada quilòmetre que completin, l'empresa Eurotaller donarà un euro a la Fundació Theodora, que recapta fons per a investigació contra el càncer infantil. Cadascun d'ells, doncs, aconseguirà 606 euros durant tot l'any i, per tant, plegats aconseguiran donar 1.012 euros al combat d'aquesta xacra.

«Hi vaig pensar al novembre passat i vaig proposar-li a la Juliana, que em va dir que sí perquè és una corredora inconscient», bromeja el Dani. Cada final de cursa es fan una foto amb la samarreta solidària de la causa, Eurotaller comprova que els dos corredors hagin acabat la cursa i dona l'euro a la Fundació. «La gent ens diu que estem bojos», confessa la Juliana. «A mi la gent em pregunta quina és la propera i he notat que molta gent del meu entorn, s'interessa», diu el Dani.

Des que van engegar el repte, a principis d'aquest 2019, ja són dues les maratons que han corregut. La primera va ser al gener, a Gran Canària, on van patir per la monotonia del recorregut i la segona cursa la van córrer tot just diumenge passat, a la marató que transcorre la Via Verda del Carrilet, entre Girona i Platja d'Aro.  Tot just aquest dissabte, es plantegen la tercera: correran la Marató de Castelló.

Quan pleguen de treballar, al vespre, el Dani i la Juliana surten a córrer. De vegades per separat, però sovint corren plegats, i mentre fan cames no deixen de petar la xerrada. Són dos amics que comparteixen passió i solidaritat. Passat Castelló, els quedaran encara nou reptes més: al març, Marsella; a l'abril, París i Empúries; al maig, Vitoria-Gasteiz; a l'octubre, Palma i Bilbao; al novembre, Sant Sebastià; i al desembre, Màlaga. «I en queda un: al mes de juny, organitzo jo la cursa i el viatge i serà sorpresa, el Dani no sabrà el destí fins que pugi a l'avió», explica la Juliana.

Així és com dos amics, dos tarragonins, han decidit fer de la seva aventura, de la seva passió, un repte amb què ajudar a combatre el càncer infantil. La història, que va començar amb la més pura de les casualitats en una perruqueria de Tarragona, posarà el seu granet d'arena per lluitar contra aquesta llosa, el càncer en menors de 14 anys, que presenta cada any 200 nous diagnòstics a Catalunya.

També et pot interessar