Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Curcubeu 2019 a Montblanc.

El 'Curcubeu' serveix més d’un miler de tastets d’arreu del món a Montblanc

La trobada intercultural de la Conca de Barberà, celebrada aquest passat cap de setmana ha permès degustar plats típics de la Xina, el Marroc o Argentina, entre altres

Curcubeu 2019 a Montblanc.
S'han servit tastets de diversos països del món. | Cedida

 

La trobada intercultural de la Conca de Barberà, el Curcubeu, ha servit durant aquest cap de setmana passat més d’un miler de tastets de diferents països del món a Montblanc.  Així doncs, els assistents han pogut degustar plats típics de diversos indrets com els tamales de la Xina, yassa del Senegal, pakura de la índia, té del Marroc, sarmale de Romania, salpicáo de Brasil, rollets de col d'Ucraïna, choripan d'Argentina o pa amb tomàquet de Catalunya, entre altres.

El Curcubeu, però, ha comptat amb altres activitats durant dissabte i diumenge. Precisament dissabte es va donar el tret de sortida a la trobada amb la taula rodona 'Adolescents i joves migrants sols: una realitat social a tot Catalunya' amb la intervenció de Magí Trullols, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

També hi van intervenir Aida Morgades, consellera comarcal d'igualtat; Rafael Crespo, secretari general del Centre d'Estudis Africans i interculturals (CEA); Mar Fernández, tècnica social de Càritas Diocesana de Tarragona; Glòria Feliu, directora del centre Sirius de Santa Coloma de Queralt; Víctor Miralles, representant del servei de primera acollida i atenció integral, Francolí, de Barberà de la Conca; Marta Civit, membre de La Conca Terra d'Acollida i sis adolescents i joves migrats que van explicar la seva vivència fins a arribar a terres catalanes.

Extensa programació diumenge passat

A les 11.00 hores del diumenge s'obrien les portes del claustre de Sant Francesc. A més de les degustacions gastronòmiques,  les persones assistents van poder jugar amb jocs d'arreu del món dinamitzats pel CAU, o participar en els tallers de henna, escriptura àrab o trenes africanes.

Curcuberu 2019 a Montblanc.
Curcuberu 2019 a Montblanc. | Cedida

Els assistents també van poder veure l'exposició ‘El camí de la nostra vida’, elaborada per adolescents i joves migrats sols del centre Sirius de Santa Coloma de Queralt  i del centre Francolí de Barberà de la Conca.

Les actuacions també han format part de la programació de diumenge amb cançons tradicionals catalanes a càrrec de l'Aula de Sons de Montblanc; sessió de contacontes 'Contes de més enllà del nostre nas! Històries del cor del món', a càrrec de Carme Gonzàlez Carrascosa; l’espectacle de dansa del lleó xinès i exhibició de Kung-Fu a càrrec de DAO ArtsMarcialsXineses; el folklore tradicional argentí a càrrec de Danzas Pehuen Folklore argentino; la ballada de gegants de Pira i de Blancafort amb l'acompanyament dels grallers de Blancafort; la mostra de tango argentí a càrrec de Danzas Pehuen Folklore argentino; l’espectacle ‘El nostre nou destí’ a càrrec de l'Escola de dansa EDC de l'Espluga de Francolí; i la cloenda del Curcubeu2019 que es va fer amb una ballada de sardanes amb el Grup Sardanista de Montblanc.

La Trobada intercultural està organitzada pel Servei de Nova Ciutadania del Consell Comarcal i per la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Montblanc i compta amb la col·laboració del Pla d'Inclusió Social (PLIS), ADOMONT, el CAU de Montblanc, l'àrea del Medi Ambient del Consell Comarcal, Caves Carles Andreu, l'Ajuntament de Sarral, el Grup Sardanista de Montblanc, gegants i grallers de Blancafort, gegants de Pira, Aula de Sons de Montblanc i DO Conca de Barberà.