Pla aeri de la zona de la platja de la Marquesa, al delta de l'Ebre, afectada per la llevantada.

La Taula de Consens reclama els 6 MEUR que preveien els pressupostos d'enguany per al Delta de l'Ebre

L'entitat es reuneix amb parlamentaris del PSC i Junts i demanen «corresponsabilitat»

La Taula de Consens del Delta adverteix que seria «un fracàs imperdonable» perdre els 6 MEUR que contemplen els pressupostos 2020 de la Generalitat per aplicar mesures de protecció i conservació al Delta de l'Ebre. Des de l'organisme alerten que s'ha entrat «en temps de descompte» —a menys de tres anys d'acabar l'any— i no es pot permetre que els diners «passin al romanent de caixa sense haver estat capaços d'invertir-los».

La Taula de Consens ha fet una reunió telemàtica aquest divendres amb el president del PSC al Parlament, Miquel Iceta, els diputats Jordi Terrades i Rosa Maria Ibarra i el senador Manel de la Vega. També a Deltebre s'han reunit amb la portaveu de Junts al Congrés, Laura Borràs, i la diputada al Parlament, Mònica Sales.

La Taula de Consens espera que l'Estratègia de Protecció del Front Litoral del Delta del Ministeri per a la Transició Ecològica incorpori moltes de les seves propostes d'actuacions fetes, però es mostren preocupats per la urgència de les necessitats del Delta. Per aquest motiu, alcaldes i regants consideren una necessitat «imprescindible» invertir els 6 milions d'euros dels comptes catalans per consolidar les obres d'emergència fetes després del temporal Gloria i per avançar en les línies estratègiques que han marcat: els mecanismes de reubicació de sorres; l'augment de la protecció dels punts crítics com el Trabucador, Buda i el litoral nord; un pla de gestió de sediments fluvials; i la millora de la planificació i gestió de l'espai Xarxa Natura 2000 i l'avaluació de l'estat de les masses d'aigua.