Els taxistes de Tarragona fan una marxa lenta fins a l'Aeroport de Reus

El col·lectiu tarragoní dona suport a la vaga indefinida dels taxistes de Barcelona

Els taxis de Tarragona han manifestat el seu suport a la vaga indefinida dels taxistes de Barcelona amb una marxa lenta des de Tarragona fins a l'Aeroport de Reus per la carretera T-11. El col·lectiu tarragoní s'ha reunit el matí d'aquest dilluns, 30 de juliol, a la plaça Imperial Tàrraco i han començat una marxa lenta en direcció a Reus. D'aquesta manera, la circulació per la T-11 en sentit Reus s'està veient afectada per aquesta mostra de rebuig. Posteriorment, es dirigiran cap a Salou.

A la marxa de protesta s'hi han sumat també els taxistes de diversos municipis de les comarques de Tarragona. Taxis de Torredembarra, el Vendrell o Cambrils s'han mobilitzat fins a Tarragona, passant per l'estació de tren i acabant a la plaça Imperial Tàrraco. Durant aquest dilluns, els taxis de Tarragona només oferiran serveis mínims.  Aquesta tarda, després de la reunió dels portaveus del col·lectiu amb el Ministeri de Foment, els taxistes tarragonins han convocat una assemblea al polígon Riuclar per decidir el seu posicionament i les accions a dur a terme. 

Els taxistes demanen limitar els vehicles d'Uber i Cabify

Les protestes i la convocatòria de vaga indefinida en el sector del taxi han esclatat recentment arran de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de mantenir la suspensió del reglament de Barcelona que limita els vehicles de lloguer amb conductor, els anomenats VTC, com ara les empreses Uber o Cabify. Les protestes i col·lapses han sigut els protagonistes aquest cap de setmana a Barcelona, amb diversos incidents protagonitzats pels conductors de taxis. Ara mateix, a la Gran Via de Barcelona hi ha aturats uns 1.600 taxis als carrils centrals entre els carrers d'Entença fins a Bailén. 

Taxistes d'arreu de Catalunya i l'Estat es mobilitzen

La vaga indefinida dels taxis de Barcelona seguirà, com a mínim, fins aquest dilluns al migdia, quan està prevista una reunió amb els representants del col·lectiu amb el Ministeri de Foment. Els taxistes demanen que es bloquegin les llicències per evitar així la irrupció i la competència deslleial dels vehicles VTC. A més, els taxistes amenacen de bloquejar la frontera amb França, a la Jonquera, i també el Port de Barcelona. Les protestes dels taxistes barcelonins han traspassat les fronteres de l'àrea metropolitana de Barcelona i s'hi han sumat taxistes de Mataró, Sabadell, Terrassa o Sitges, i fins i tot n'hi ha de vingut de diversos punts de l'Estat espanyol. Aquest dilluns, també s'han mobilitzat els taxistes de Tarragona.