Els taxistes arriben a un preacord amb la Generalitat per aturar la vaga

Els taxistes se surten amb la seva i, a falta de què s'aprovi en assemblea, les VTC s'hauran de precontractar amb una hora d'antelació | Uber i Cabify, per contra, asseguren que abandonen Barcelona

Els taxistes se surten amb la seva i podrien aturar la vaga demà | Cedida

Els taxistes han arribat a un preacord amb la Generalitat per aturar la vaga. El col·lectiu, representat per Alberto Álvarez «Tito», se surt amb la seva i, a falta de què s'aprovi en assemblea, les VTC s'hauran de precontractar amb una hora d'antelació. 

El decret, acordat amb el conseller Damià Calvet, subjectarà que les VTC, com Uber i Cabify, s'hauran de contractar amb 15 minuts d'antelació, tot i que el mateix decret habilitarà l'Àrea Metropolitana (AMB) per ascendir el temps de contractació fins als 60 minuts. 

Punts del preacord

Tot i que encara falta que la assamblea decideixi, de moment el preacord al qual han arribat els taxistes i la Generalitat, a falta de què la assamblea l'aprovi, demana: treure els geolocalitzadors a Uber i Cabify, i per tant que no surtin a l'app; que és fai un registre oficial dels viatges i tot el recorregut quedi arxivat i també es voldrà saber quina és la tarifa que tenen els VTC i en quins algoritmes és basen per decidir el preu de cada viatge.

vaga taxis
Els taxistes demanen que el temps precontractar un VTC sigui superior a les tres hores | CatalunyaDiari.cat

 

La llista continua amb més condicions: Totes les sancions de vehicles VTC a Catalunya seran cobrades per entitats locals, així s'evitaran que els diners es facturin a l'estranger; s'haurà de precontractar els VTC amb mínim una hora d'antelació, segons ho dicti l'Ajuntament de cada municipi i en el cas de l'Àrea Metropolitana de Barcelona s'acordarà un màxim d'una hora, ja que no poden justificar legalment un augment major.

Uber i Cabify abandonen Barcelona 

Arran d'aquesta decisió els representants d'Uber i Cabify anuncien que marxaran de la ciutat comtali asseguren que «malauradament el Govern ha cedit al xantatge del taxi. Hem d'abandonar i deixar la ciutat de Barcelona». Així ho han declarat als mitjans de comunicació a les portes de la seu del Departament de Territori. 

Aldarulls durant les protestes

Durant aquests dies de vaga per part dels taxistes s'han registrat diversos aldarulls, com l'atac a un conductor de Cabify que circulava per Barcelona i que va haver de ser ingressat a l'hospitalo el cas denunciat per avui mateix per un conductor d'Uber al qual han punxat les rodes del cotxe, li han trencat el vidre i li han destrossat el vehicle, tot mentre duia dos clients a dins. 


Comentaris

envia el comentari