Els taxistes tornaran a bloquejar la Gran Via de Barcelona

Els taxistes s'oposen a la proposta del Govern català de regular el sector de les VTC com Uber i Cabify

Els taxistes, a la Gran Via | CatalunyaDiari.cat

Els taxistes tornaran a bloquejar la Gran Via de Barcelona. Com ja va ocórrer a finals d'estiu de l'any passat, el col·lectiu de taxistes, en protesta pel greuje que consideren que s'estableix entre ells i companyies com Uber i Cabify, tornarà a ocupar la Gran Via de la ciutat comtal. Així les coses, el col·lectiu ha decidit oposar-se a la proposta que havien rebut de part de la Generalitat de regular els sectors de les empreses que, avui dia, suposen la seva màxima competència.

El que ha portat els taxistes a prendre aquesta determinació és, concretament, que el Govern ha establert un límit de 15 minuts per a Uber i Cabify en el moment de precontractar aquest servei, i els taxistes consideren que aquesta mesura és «insuficient». De fet, ells havien reclamat que la precontractació es realitzés amb una antelació de sis hores.

Nova vaga indefinida a Barcelona

Els taxistes, durant una protesta a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Els taxistes continuen al peu del canó i aquest divendres han anunciat que comencen una vaga indefinida. El recés del servei, així mateix, es durà a terme de manera imminent. Al matí, el Govern ha descartat obligar a contractar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), com Uber i Cabify, amb hores d’antelació. El decret llei de la Generalitat rebaixa les demandes del sector del taxi i obligarà a precontractar els VTC amb 15 minuts d'antelació, segons ha explicat el portaveu de l'associació majoritària Élite Taxi, Alberto 'Tito' Álvarez. A la sortida de la reunió, Álvarez ho ha considerat «insuficient» i ha anunciat una vaga indefinida. 

La pugna amb Uber i Cabify, principal font de conflicte 

Les associacions de taxistes demanaven la precontractació sis hores abans, com a mínim. En canvi, la proposta que ha plantejat el departament de Territori a la reunió d'aquest divendres al matí sí accepta l'altra línia vermella dels taxistes: el retorn a la base dels VTC quan acabin el servei. A més, la Generalitat també prohibirà que Uber i Cabify geolocalitzin els clients.


Comentaris

envia el comentari