Els taxistes mantindran la vaga fins dimecres a la tarda

Han decidit oferir serveis mínims gratuïts a hospitals i urgències a partir de demà

Els taxistes, a la Gran Via
Els taxistes, a la Gran Via | CatalunyaDiari.cat

La vaga de taxistes s'allargarà com a mínim fins dimecres a la tarda. Així ho ha assegurat el portaveu de l'Associació Nacional del Taxi, Luis López, després de reunir-se amb el departament de Territori de la Generalitat. Aquesta mateixa tarda, a les 16.00 hores, els taxistes han celebrat una nova assemblea a Barcelona, durant la qual han decidit recuperar els serveis mínims gratuïts per a hospitals i urgències a partir de demà a la tarda. 

A més a més, els taxistes barcelonins també han decidit que, si durant la reunió amb la Comissió Nacional de Transport s'arriba a un acord sobre el traspàs de les competències de regulació a les comunitats autònomes, els líders de les associacions de taxistes proposaran desconvocat l'aturada. 

Serveis mínims

Els darrers gestos del Ministeri de Foment i de la Generalitat de Catalunya no només han evitat que el sector del taxi endureixi la vaga —havien amenaçat de bloquejar la frontera i el port de Barcelona—, sinó que també han aconseguit reduir-la. Amb la decisió d'oferir serveis mínims, un futur acord definitiu que beneficiï totes les parts implicades sembla més a prop que mai. 

Això és deu en gran part al comunicat que va publicar Foment aquest dilluns al vespre i on s'acceptaven la majoria de les peticions que havien fet els representants de les associacions de taxistes, com aprovar al Consell de Ministres del 14 de setembre un decret llei amb mesures que garanteixin el compliment a la pràctica de la proporció entre les dues maneres de transport que fixa la Llei d'Ordenació de Transport Terrestre, és a dir, que hi hagi una llicència de VTC per cada 30 de taxi.

La Generalitat preveu regular les VTC a Catalunya

Malgrat la reunió entre representants del sector del taxi i el departament de Territori no ha començat de la millor manera —«des de Territori de moment no podem fer res», asseguraven—, finalment sembla que han pogut arribar a un cert acord.

El secretari d'infraestructures i mobilitat, Isidre Gavin, ha anunciat que la Generalitat té previst que al mes de setembre ja estigui en funcionament un decret llei per regular les VTC a Catalunya que havia estat aprovat l'any passat i el Tribunal Constitucional havia suspès.

Ara, però, la suspensió ha estat aixecada i ja es pot aplicar el decret, que preveu mesures de regulació del sector per evitar «desviacions del registre d'activitat de les VTC» i «impedir la competència deslleial de les VTC amb llicències d'altres territoris».


Comentaris

envia el comentari