Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Roda de premsa de les tècniques d'educació infantil davant la delegació d'Ensenyament

Les tècniques d'educació infantil, en peu de guerra contra unes oposicions que poden deixar-les al carrer

Denuncien que la Generalitat preveu convocar menys places de les existents actualment | A la demarcació de Tarragona hi ha 137 treballadores afectades

Roda de premsa de les tècniques d'educació infantil davant la delegació d'Ensenyament
El col·lectiu de TEEI reclama que s'aturi el procés de convocatòria de les oposicions. | Cedida

Les tècniques especialistes d'educació infantil (TEEI), un col·lectiu que a la demarcació de Tarragona formen 137 persones, estan en peu de guerra contra la Generalitat. Les TEEI són treballadores, amb el títol de Formació Professional, que donen suport a les aules de P3, treballant amb les mestres tutores, realitzant materials didàctics i col·laborant en el procés d'aprenentatge i el desenvolupament personal dels infants. Aquesta figura es va crear el curs 2004/2005, amb la voluntat de convocar oposicions durant els tres anys següents, cosa que no va succeir. Ara, el Departament d'Educació té previst convocar les oposicions, però aquest col·lectiu demana que s'aturi el procés.

[predef]tarragona-digital-84[/predef]

Segons denuncien, la voluntat de la Generalitat de realitzar una retallada encoberta, perquè la previsió és convocar menys places (756) de les que correspondrien al nombre de treballadores actuals (883). En aquest sentit, Regina Benet, representant de la Plataforma d'Interines Tècniques Especialistes en Educació Infantil, ha explicat aquest dimarts en roda de premsa que «en 15 anys no ha sortit cap concurs d'oposicions i, ara moltes de nosaltres ens podem quedar al carrer». Existeix una preocupació elevada per les característiques del col·lectiu, molt feminitzat i en edats compreses entre els 40 i els 60 anys, el que complica la seva reinserció laboral en cas de perdre la feina.

Suport de les famílies

Segons afirmen, «hi ha treballadores que fa 15 anys que estan a la mateixa escola» en situació d'interinitat, «quan al cap de tres anys haurien de convertir-se en fixes» Per això, denuncien, aquesta situació pot esdevenir «frau de llei». A més, critiquen els sindicats CCOO i UGT per haver negociat la convocatòria sense haver consultat les necessitats del col·lectiu. Per això, demanen un procés d'estabiltizació com s'ha fet «en altres situacions excepcionals».

La plataforma de les TEEI compten amb el suport de les famílies. Eva de Blas, en representació de les famílies, ha assegurat que «sense elles, els cursos de P3 no podrien funcionar». De Blas ha assenyalat que «ara el Departament d'Educació les obliga a passar un procés que les pot excloure del món laboral i, això, no ho permetrem. Tenen tot el nostre suport».