Telefónica posa a la venda la torre de la Diagonal de Barcelona

La companyia espera poder desfer-se de part dels seus deutes amb la venda de l'emblemàtic edifici

Torre de Telefonica a la diagonal
Telefónica ha posat a la venda l'emblemàtica torre per tal de poder pagar els seus deutes | Cedida

 

Telefónica es va situar a finals de 2018 amb un deute de 2.445 milions d'euros, guanyant 3.331 milions en l'exercici. Per poder-se defer de part d'aquest deute han posat a la venda la torre situada a la Diagonal 00 de Barcelona. L'estratègia, presa pel president José María Álvarez-Pallet, consisteix a vendre aquest immoble per recuperar capital.

  

Des que es va posar a la venda aquesta coneguda torre, a principis de trimestre, l'operadora ja ha rebut ofertes d'inversors. Segons 'Crónica Global', si venen el gratacel situat al costat del parc del Fòrum, l'empresa aconseguirà 150 milions d'euros, per rebaixar el seu deute.

  

No és la primera venda que fa Telefónica. El seu director, Álvarez-Pallet, també intenta vendre l'edifici situat a plaça Catalunya. Segons el mitjà 'Expansions', l'edifici, situat al tomb del Portal de l'Àngel arribaria a costar uns 110 milions d'euros. En aquest cas, la companyia es quedaria amb la planta baixa, on hi ha una tenda de 'Movistar', però no s'haurà de preocupar del manteniment de les altres onze plantes.

Torre de Telefonica a la diagonal
La torre 00 de la Diagonal no és el primer edifici que la companyia posa a la venda per recaptar diners | Cedida

  

La torre de la diagonal pertany a la companyia des de fa cinc anys

Telefónica es va fer amb la torre de la Diagonal l'any 2014, quan es va adquirir del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, encarregat de construir 34.000 metres quadrats d'aquest característic immoble. L'edifici està dissenyat per complir les necessitats de la companyia. Tres anys més tard les necessitats econòmiques de l'empresa van fer que intentes vendre la torre. Axa la va comprar per 107 milions d'euros, però finalment Telefónica va fer ús del seu dret de tanteig i va comprar un immoble que fins al moment havia sigut de lloguer.

  

Aquesta no ha estat l'única maniobra de la companyia, l'any 2017 ja va posar en lloguer vuit plantes de l'edifici, després de desplaçar els seus treballadors a altres oficines de la companyia a Barcelona.


Comentaris

envia el comentari