Els teleoperadors no poden trucar els membres de la Llista Robinson

Es tracta d’una base de dades de les persones que no volen rebre publicitat i que han de consultar les empreses

Los teleoperadores pueden convertirse en todo un dolor de cabeza
Els teleoperadors poden convertir-se en tot un mal de cap | cedida

Segur que alguna vegada has rebut una trucada i, quan contestes, hi ha un teleoperador a l'altra banda del telèfon o, simplement, ningú contesta. Fins i tot, pot ser que rebis diverses trucades en un mateix dia. Segur que vols acabar amb això i que et deixin de molestar amb publicitat a totes hores, veritat? Doncs només has de fer una cosa: inscriure't a la Llista Robinson.

Es tracta d'una base de dades, gestionada per l'Associació Espanyola d'Economia Digital, de totes aquelles persones que no volen rebre publicitat. A més de les trucades que els teleoperadors fan a qualsevol hora, també s'hi inclouen els correus electrònics, el correu postal i els missatges.

Com apuntar-se a la Llista Robinson?

Aquesta basa de dades va ser creada per la Federació de Comerç Electrònic i Màrqueting Directe amb l'objectiu de protegir els consumidors de tota mena de promocions publicitàries. Segons expliquen els seus responsables, totes les empreses han de consultar aquesta llista de noms abans d'engegar una campanya de publicitat per tenir coneixement de a qui no li poden enviar. No obstant això, convé destacar que les empreses sí que podran enviar publicitat a persones que apareguin a la Llista Robinson sempre que ja siguin clients de la companyia.

 

Per poder figurar a la Llista Robinson només cal accedir a la seva pàgina web, i donar-se d'alta introduint les dades personals de forma totalment gratuïta. A continuació, l'usuari rebrà un correu electrònic que demanarà confirmar la identitat i només caldrà activar el compte, que podria trigar uns tres mesos a poder fer-se efectiu.

Cal destacar, però, que no totes les empreses consulten aquesta llista abans de començar una nova campanya publicitària, motiu pel qual no és 100% efectiva. Tot i això, és veritat que les companyies cada vegada utilitzen menys aquesta forma de fer publicitat, ja que tantes trucades fan que el client acabi enfadat i sigui perjudicial per a l'empresa.


Comentaris

envia el comentari