Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una posta de sol rogenca a Sant Quintí de Mediona

De la primavera desfermada a l’hivern de forma radical el cap de setmana: Temps a Catalunya del 18 al 20

La calor serà molt atípica divendres sense descartar algun rècord, però un front canviarà de cop el temps dissabte. Compte amb els refredats, TºC en muntanya russa

El temps sembla que s’hagi tornat boig amb una pujada massa forta per l’època de les temperatures que tocarà sostre divendres. Estem parlant de moltes màximes que es mouran entre els 20º i 25º, sense descartar algun rècord al sud, Ponent i interior nord-est. Una primavera desfermada acompanyada de sol radiant, però algunes boires costaneres, que acabarà de cop a principis del cap de setmana.

En aquest sentit, un front atlàntic despenjat d’una profunda borrasca al Regne Unit farà canviar gairebé de forma radical el temps. Arribaran molts núvols i dissabte serà un dia força gris, amb més sol a la tarda com més a Ponent. El front serà una mica més actiu del previst i s’esperen algunes precipitacions a diverses comarques, tot i que passatgeres en conjunt.

On més precipitacions s’esperen serà al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Lleida i especialment a la cara nord. També arribaran xàfecs a diverses zones de l’interior, sense descartar alguna gotellada a la costa. Tot plegat passarà ràpidament , però el més destacat serà la gran patacada de les temperatures i de la cota de neu a uns 1000 metres al Pirineu.

De forma local, el descens pot ser de 10 o més graus, i passarem de la primavera avançada a màximes de 10º a 15º, més baixes al Pirineu. El descens més important l’esperem al sud, Ponent i nord-est, molt de compte amb els refredats degut al fort contrast. Entraran el mestral i la tramuntana i diumenge tornarà el sol arreu amb nova pujada dels termòmetres la setmana vinent.

Mapa de previsió a Catalunya el 18 de febrer del 2022
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Divendres 18 de febrer

El més destacat del temps del divendres, 18 de febrer, serà l’ambient desmesuradament primaveral que tindrem. Un ambient totalment atípic per l’època que tocarà sostre amb moltes màximes de 20º a 25º. Les més altes es registraran al nord-est, Ponent i sud, on no es descarta algun 26º i rècords, amb  poc fred a primera hora.

Tot plegat amb sol radiant arreu amb el permís d’algunes boires matinals i pinzellades puntuals de núvols alts i prims. L’excepció la trobaré a punts de la costa, sobretot de Tarragona i Girona, on apareixeran algunes boires amb ambient més fresc. Una situació pròpia de la primavera amb vent de garbí localment intens a la tarda a la costa.

Mapa de previsió a Catalunya el 19 de febrer del 2022
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Dissabte 19 de febrer

Atenció amb el canvi radical que viurem de cara al dissabte, 19 de febrer, amb l’arribada d’un front atlàntic que ho canviarà tot. Serà un dia amb força núvols i algunes precipitacions, les més destacades al Pirineu i Prepirineu, sobretot de Lleida. També arribaran alguns xàfecs a la resta, sobretot a l’interior, sense descartar gotellades a la costa.

Tot plegat ben poca cosa fora del Pirineu, però el més destacat serà la patacada de les temperatures. Pot arribar a ser de 10 graus o més al nord-est, Ponent, sud i Pirineu amb moltes màximes de 10º a 15º. Un ambient més hivernal totalment diferent del divendres amb neu localment a 1000 metres a la cara nord del Pirineu, mestral i tramuntana.

Mapa de previsió a Catalunya el 20 de febrer del 2022
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Diumenge 20 de febrer

Finalment, el diumenge 20 de febrer tot plegat serà història i la calma i el sol tornaran a gran part del territori sense precipitacions. Tan sols hi haurà restes d’alguns núvols puntuals i boires matinals i encara una mica de vent al sud i Empordà. A primeres hores farà clarament més fred, mentre que al migdia els termòmetres remuntaran respecte al dissabte.

Aquest sotrac hivernal sembla que no durarà gaire, ja que les temperatures tornaran a remuntar la setmana vinent. Seguirem amb una tendència de vents atlàntics de l’oest amb ambient suau per l’època i sense pluges destacades a la vista. Una situació que comença a ser crítica.