Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un arc de Sant Martí a Collserola

Sant Joan atípicament fresc però ja sense pluja, amb bones notícies pel pont

Les restes de xàfecs que puguin quedar en l’inici de la revetlla acabaran marxant. Les TºC toquen fons, però ja es veu el retorn de l’estiu

El temps d’aquestes últimes hores ha estat marcat per una tongada de xàfecs que ha escombrat gran part de Catalunya. Unes precipitacions que encara poden caure en l’inici de la revetlla al nord, però acabaran desapareixent.

La notícia meteorològica de la nit de revetlla de Sant Joan serà la fresca atípica per l’època que farà recuperar mànigues llargues a molts punts. La calor seguirà frenada dijous, dia de Sant Joan i festiu a tot Catalunya. Però ja tindrem amb molt sol i sense pràcticament cap xàfec de tarda.

Per a totes les persones que tingueu pont, portem bones notícies, ja que el temps serà molt tranquil i cada cop més estiuenc. Les temperatures es recuperaran a partir de divendres i l’ambient d’estiu tornarà pel cap de setmana. Tot plegat amb sol i pocs ruixats.

Els xàfecs de les últimes hores han deixat molts registres entre els 5 i 15 l/m² al litoral, prelitoral i nord de Catalunya. No obstant, localment s'han superat aquestes xifres. Per exemple, destaquen els gairebé 30 l/m² de Cunit, al Baix Penedès, o a Albanyà, a Girona

Sant Joan

El dia de Sant Joan, dijous 24 de juny i festiu a tot Catalunya, ens llevarem amb molta fresca per l’època. De fet, de matinada moltes mínimes es mouran entre els 13º i 18º. Però al Pirineu, Prepirineu i zones clàssicament més fredes de l’interior es baixarà dels 10º.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 24 de juny del 2021
Mapa de previsió pel dia de Sant Joan al matí | Catalunya Méteo

La calor seguirà molt frenada de dia i no s’assoliran els 30º, tot i que les màximes remuntaran una mica. La majoria de màximes es mouran entre els 23º i 28º, localment més baixes a la costa i sobretot al Pirineu. Tot plegat amb mestral de nit i matí al sud, i tramuntana a l’Empordà.

Pel que fa a l’estat del cel, el sol radiant serà el clar dominador. Tan sols hi haurà alguns núvols baixos en trams de la Costa Brava i també nuvolades de tarda a punts de muntanya. Deixaran alguns ruixats locals i dispersos a punts del Pirineu, Prepirineu i interior nord-est.

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 24 de juny del 2021
Mapa de previsió pel dia de Sant Joan a la tarda | Catalunya Méteo

Divendres 25 de juny

De cara al divendres, 25 de juny, dia en què molta gent té festa, s’espera un dia radiant. El sol serà el protagonista arreu i les nuvolades de tarda a muntanyes del nord ja no deixaran ruixats. Les temperatures remuntaran amb calor que va a més i moltes màximes de 26º a 31º. 

Cap de setmana del 26 i 27 de juny

Pel que fa al cap de setmana del 26 i 27 de juny, la calor encara s’intensificarà més amb ambient ja de ple estiu. Moltes màximes ja rondaran o superaran els 30º a l’interior i al prelitoral. Però inclús es poden fregar els 35º a Ponent i L’Ebre.

El sol seguirà sent el clar protagonista, però arribaran alguns canvis. Entre el vespre i nit de dissabte i la matinada i primeres hores de diumenge, arribaran alguns ruixats.  Cauran al Pirineu, Prepirineu i més punts de l’oest, però aquesta situació en principi seria història la resta del diumenge.