Imatge d'una posta de sol rogenca a Gurb, Osona

Algun canvi en el cel, però el temps entra en monotonia: Previsió a Catalunya el dijous 25 de març del 2021

Més enllà dels núvols prims, notarem alguns intervals de núvols més a punts de la costa i del Pirineu

El temps no es mou pràcticament ni una coma de cara a les properes hores a causa d’un anticicló que segueix amb fermes a casa nostra. Per tant, aquest dijous, 25 de març, estarà marcat pel sol en general, però arribaran més bandes de núvols alts i prims que aniran creuant el cel de tot el territori sense més conseqüències.

A més, apareixeran alguns intervals de núvols baixos a punts de la costa, sobretot a primeres hores i al vespre, mentre que hi haurà boires matinals a l’interior i nuvolades de tarda al Pirineu de Girona, sense descartar alguna gotellada. Tot plegat amb temperatures que es mantenen primaverals. 

Mapa de previsió a Catalunya el 25 de març del 2021
Mapa de previsió per aquest dijous | Catalunya Méteo

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Sol radiant amb excepcions

El sol dominarà en general una jornada més a tot Catalunya. No obstant, hi haurà algunes excepcions. Per exemple, augmentaran les bandes de núvols alts i prims que aniran creuant tot el territori, tot i que, més enllà d’algunes sortides o postes de sol ben rogenques, no comportaran més conseqüències.

També aniran a més els núvols baixos en trams de la costa, bàsicament a primeres hores i, de nou, a partir de la tarda i vespre. Les nuvolades de tarda tornaran a créixer a zones del Pirineu i, més localment, en muntanyes prelitorals. No es descarta alguna gotellada aïllada al Pirineu de Girona. També hi haurà algunes boires matinals en fondalades interiors. En definitiva, una jornada tranquil·la i molt aprofitable.

Pocs canvis en les TºC

Pel que fa a les temperatures, es mantindran força semblants o tan sols pujaran una mica. De nit tornarà a fer fred, però amb poques glaçades fora del Pirineu. En canvi, les màximes tornaran a ser molt agradables o suaus, amb la majoria de valors entre els 17º i 22º, localment més altes a la Catalunya Central. Segueix el contrast tèrmic molt marcat entre el dia i la nit. 

La calor ja truca a la porta

De cara als propers dies, tot indica que, entre el cap de setmana i l’inici de la setmana vinent, podríem tenir un repunt de les temperatures amb valors que s’enfilarien força a l’interior. Podríem tenir calor amb màximes de més de 25º a Ponent, l’interior de les Terres de l’Ebre i punts de la Catalunya Central.

No obstant, encara queden dies i s’haurà d’anar perfilant aquesta situació, que marcaria l’inici d’una Setmana Santa que es presenta força tranquil·la. Fins llavors, els intervals de núvols i els ruixats de tarda tornarien en algunes comarques entre divendres i dissabte.