Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un raig al Delta de l'Ebre.

El temps s’embolica aquest dijous amb més xàfecs i tempestes

De matinada i matí apareixeran nous xàfecs locals a punts del litoral i prelitoral. Serà sobretot a la tarda quan els ruixats guanyaran terreny per diverses comarques

El temps mogut anirà a més aquest dijous, 28 de juliol, després que els xàfecs ja hagin deixat alguns patacs d’aigua les últimes hores. Uns xàfecs que han estat molt locals però intensos a punts del litoral i prelitoral de Barcelona, especialment Garraf i sud del Maresme. Aquesta situació de ruixats i tempestes de matinada i matí es tornaran a repetir dijous entre Barcelona i Tarragona.

Però serà a partir de mig matí i especialment a la tarda quan el temps es complicarà de valent. Esperem xàfecs i tempestes a moltes més comarques i poden ser localment forts i anar acompanyats de pedra o calamarsa. Apareixeran a la Catalunya Central, Pirineu, Prepirineu, nord-est, Ports i Ponent.

No se’n descarta algun d’aïllat a la resta, però seran poc probables, sobretot entre el sud de Barcelona i Tarragona. Tot plegat amb baixada clara de les temperatures a la meitat oest del territori i punts de l’interior, no tant a la resta. Les màximes més altes es mouran entre els 29º i 34º amb calor moderada i ambient molt més suportable en conjunt.

Repetirem nits tropicals i xafogoses al litoral i prelitoral, però amb un ambient també menys pesat que dies enrere. Entre divendres i dissabte encara hi haurà inestabilitat, però després tindrem més calma i, sobretot, més calor. Les temperatures tornaran a pujar a partir de l’últim cap de setmana de juliol, però sembla que lluny dels extrems de l’onada de calor.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 28 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo
Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 28 de juliol del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Temps més mogut

Pel que fa a l’estat del cel, la matinada i matí de dijous es tornaran a repetir xàfecs a punts del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona. Localment poder ser forts i anar acompanyats de tempesta, però sempre fenòmens força aïllats. A partir de mig matí apareixeran alguns ruixats al prelitoral i interior, a l’espera d’una tarda molt més moguda.

A la tarda s’espera el plat fort amb xàfecs i tempestes al Pirineu, Prepirineu, Catalunya Central, nord-est, punts de Ponent i Ports. Localment seran forts i poden anar acompanyats de calamarsa o pedra, així com de fortes ventades. Hi ha diverses alertes activades en aquest sentit per part del Meteocat.

A la resta no es descarta algun ruixat aïllat, però poc probable, especialment entre el sud de Barcelona i Tarragona. Divendres repetirem una situació semblant amb ruixats matinals a la costa i prelitoral i nous xàfecs de tarda en algunes comarques.

Calor molt suportable

Si ens fixem en les temperatures, baixaran clarament al sud i oest de Catalunya i més punts de l’interior. No baixaran tant o es quedaran semblants a la resta amb les màximes més altes entre els 29º i 34º. De fet, els valors més elevats no es registraran a Ponent, sinó que a l’interior nord-est i punts del prelitoral.

Una calor molt més moderada i suportable amb nits tropicals encara al litoral i prelitoral, però ambient també menys pesat que dies enrere. Sembla que a partir del cap de setmana els termòmetres tornaran a pujar amb ganes, però lluny de grans extrems. La primera setmana d’agost podria ser clarament més càlida, extrem que anirem confirmant en properes previsions.