Imatge d'una sortida de sol entre núvols a Pineda de Mar

Petit canvi de temps l’últim dia de juny abans de la nova i pesada calorada

Les TºC baixaran lleugerament dijous amb alguns canvis en el cel. A partir del cap de setmana, tornarem a suar de valent

El temps viurà un petit canvi aquest dijous, 30 de juny i últim dia de mes, tot i que ens passarà molt de puntetes. Els intervals de núvols aniran en augment arreu i es combinaran amb el sol amb un cel més variable. Tot plegat sense grans conseqüències, però en alguns punts no es descarten alguns ruixats.

En aquest sentit, a la tarda poden caure alguns xàfecs o tronades disperses al Pirineu, Prepirineu, Ports i interior nord. Fenòmens sempre locals i poc destacats, mentre que els núvols baixos poden deixar algun ruixat o gotellada en algun tram costaner.

Això, si arriba a passar, es produirà al tard i més aviat al voltant de la Costa Daurada, fenòmens anecdòtics. La tramuntana entrarà a l’Empordà, sobretot a la tarda i localment amb ganes, amb mestral lleuger i transitori també a l’Ebre. Una molt mala notícia en la lluita contra el gran incendi forestal que crema sense control a la Catalunya Nord.

Tot plegat amb una lleugera baixada de les temperatures que es notarà més al nord-est, Ports i Pirineu. Pràcticament no notarem aquest descens a la resta, però aquesta calor moderada té les hores comptades. En aquest sentit, es va confirmant la nova calorada que tindrem a partir del cap de setmana amb moltes màximes de 31º a 36º.

El més destacat d’aquest nou episodi de calor no serà tant els valors que s’assoliran, sinó que serà persistent. Tocarà sostre al llarg de la primera setmana de juliol, i sembla que tindrem temperatures per sobre de la mitjana durant força dies. Calor de ple estiu que pot fregar localment els 38º o 39º a les zones més tòrrides, i sense pluges a la vista.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 30 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 30 de juny del 2022
Mapa de previsió per aquest dijous a la tarda | Catalunya Méteo

Canvi de temps

L’arribada d’un front desgastat farà augmentar els intervals de núvols arreu aquest dijous, però en conjunt seran inofensius. S’aniran combinant amb el sol, i a la tarda creixeran nuvolades que deixaran xàfecs locals al Pirineu, Prepirineu, Ports i interior nord. Els núvols baixos també seran més presents a punts del litoral, no es descarta alguna gotellada local a la Costa Daurada.

Compte perquè alguna tronada pot ser localment forta al Pirineu, però sempre fenòmens aïllats. Un altre fenomen a destacar serà el vent, ja que la tramuntana entrarà amb ganes a l’Empordà a la tarda. Una mala notícia per a les tasques d’extinció de l’incendi de la Catalunya Nord, mentre que el mestral també bufarà lleuger al tard a l’Ebre.

Temperatures frenades

Pel que fa a les temperatures, baixaran lleugerament de forma transitòria, notant-se més al nord-est, Ports i Pirineu. En canvi, a la resta poc notarem aquest canvi tèrmic, amb xafogor que augmentarà a la costa. La majoria de màximes se seguiran movent entre els 26º i 31º, lleugerament més baixes a punts del Pirineu.

Tot plegat serà història els dies vinents, ja que els termòmetres pujaran clarament el cap de setmana amb calor de dur estiu. Una calorada que s’allargarà durant pràcticament tota la setmana vinent.