Imatge d'una sortida de sol rogenca a Cardedeu, al Vallès Oriental

Comença la gran remuntada de les TºC i clara millora del temps: Previsió a Catalunya el dimarts 16 de febrer

Els núvols baixos abundants i les boires començaran a trencar-se més i els termòmetres pujaran acusadament en alguns punts

El temps de les últimes hores ha continuat força marcat per la nuvolositat abundant a moltes comarques, boires, fred i, inclús, restes d’alguns plugims. Poca cosa enmig d’una situació d’estabilitat malgrat aquesta situació provocada per l’entrada de vents més humits de mar cap a terra. Tot plegat anirà millorant de cara al dimarts, 16 de febrer, quan els núvols es trencaran més a partir del migdia i el sol anirà guanyant terreny, sense acabar de fer net a prop de la costa.

Els vents de garbí provocaran una clara remuntada de les temperatures, localment acusada al nord-est, on es poden rondar els 20º després de l’ambient hivernal de les últimes hores. De fet, la sensació pre-primaveral dominarà els propers dies

Mapa de previsió a Catalunya el 16 de febrer del 2021
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Els núvols no desapareixen però van a menys

Pel que fa a l’estat del cel, fins a mig matí encara hi haurà molts núvols baixos i boires, tant a la costa com en zones de l’interior, però aquesta nuvolositat serà cada cop més trencada a partir de llavors i, tot i que el cel seguirà variable a prop del litoral, el sol guanyarà clarament terreny aquest dimarts. No s’esperen precipitacions, mentre que també circularan bandes de núvols alts i prims que entelaran a estones el cel.

El sol dominarà com més a Ponent i al Pirineu, però l’ambient assolellat s’anirà imposant a més comarques al llarg de la jornada amb el pas d’aquestes teles de núvols alts i prims. Tot plegat amb vent de garbí cada cop més reforçat, localment amb cops forts a la tarda a la Costa Brava.

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les temperatures, el canvi d’aires i la presència cada cop més àmplia del sol faran que les màximes pugin clarament ja aquest dimarts, amb moltes màximes que es mouran entre els 14º i 19º, localment més altes al nord-est. Tan sols quedaran una mica més curtes al Pirineu. Mínimes encara sense canvis amb ambient fred de nit, però sense glaçades fora del Pirineu.

Ambient pre-primaveral els dies vinents

De cara als dies vinents, la calma dominarà arreu amb un sol combinat amb el pas de bandes de núvols alts i prims i temperatures que es mantindran semblants o pujaran una mica més. I és que l’ambient pre-primaveral dominarà durant els propers migdies arreu del territori. Les boires matinals seguiran a l’interior. L’anticicló agafaria encara més força durant la segona meitat de la setmana i no es veuen fredorades ni pluges a la vista.