Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un dia de pluja al Pirineu

El temps millora però segueix ben mogut: Previsió a Catalunya el dimarts 17 de març del 2020

Els núvols encara seran molt abundants però les pluges aniran clarament a menys. Les temperatures pujaran arreu de dia

Mapa de previsió a Catalunya el 17 de març del 2020
Mapa de previsió per aquest dimarts | Catalunya Méteo

Les pluges de les últimes hores han deixat quantitats importants en alguns punts del territori i nevada destacada a les cotes altes del Pirineu, mentre que la regada ha estat força general en un dilluns gris i passat per aigua. De cara al dimarts, 17 de febrer, la situació millora, però encara tindrem restes d’inestabilitat, especialment al sud del territori. Dia ben rúfol amb menys fred i amb clara millora dimecres.

Pluges i vent amb algunes alertes

Pel que fa a l’estat del cel, els núvols encara seran molt abundants en conjunt arreu de Catalunya i el temps estarà molt mogut durant el matí i ben bé fins al migdia. Durant aquest període de temps, s’espera que els ruixats caiguin encara a qualsevol punt, si bé seran cada cop més dispersos i els més abundants cauran al sud de Tarragona, per on acabaran marxant a la tarda. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté les alertes grogues per algun aiguat i acumulacions totals en tot l’episodi de 100 l/m² en aquesta àrea:

Mapa d'alertes a Catalunya el 17 de febrer del 2020
Mapa d'alertes per pluja i mala mar a Catalunya aquest dimarts | METEOCAT

Les ventades de llevant continuaran durant el matí, però el vent anirà encalmant i clarament a la baixa a partir de la tarda, moment en què s’obriran moltes clarianes a la meitat nord de Catalunya, mentre que els núvols seguiran sent molt abundants a la resta. No obstant, hi haurà alguns ruixats o tempestes de tarda al Pirineu. El temporal de mar es manté a la costa catalana.

Temperatures cap amunt

Si ens fixem en les màximes, pujaran clarament després de l’ambient més hivernal del dilluns. La majoria de valors diürns es mouran entre els 15º i 20º. En canvi, se situaran una mica més baixes al Pirineu i al Prepirineu, on se situaran de 13º a 18º amb una cota de neu ben alta.

Pel que fa a les temperatures, de nit es mantindran semblants amb un ambient de fred moderat en conjunt,  accentuat pel vent sobretot a prop del litoral, i sense glaçades enlloc. A la costa, les mínimes se situaran entre els 8º i 13º, mentre que a la resta es mouran per sota dels 10º, més baixes al Pirineu.

Més calma els següents dies

De cara als següents dies, el sol s’imposarà amb més ganes arreu, però hi haurà algunes tempestes de tarda al voltant del Pirineu i zones properes. Les temperatures es mantindran semblants amb petits alts i baixos, mentre que de cara al cap de setmana arribaran nous canvis amb alguns ruixats.

El temps a Barcelona

El temps a la capital catalana vindrà marcat per molts núvols i encara algun ruixat dimarts al matí. La situació millora a la tarda amb màximes més altes i més calma de cara als propers dies de la setmana.

El temps a Tarragona

Situació encara complicada a la ciutat de Tarragona, on els núvols no marxaran en tot el dia amb vent de llevant i pluges al matí que desapareixeran a la tarda. Clara millora de cara al dimecres.

El temps a Girona

Situació moguda encara fins dimarts al matí a la ciutat de Girona, amb núvols i la possibilitat d’alguns ruixats. A la tarda hi haurà més clarianes i les temperatures pujaran més durant el dia, amb més calma dimecres.

El temps a Lleida

Restes de ruixats i força núvols el matí del dimarts a la ciutat de Lleida, però la situació millora clarament a partir de la tarda i, sobretot, dimecres. Les temperatures tendiran a pujar més en conjunt.

El temps a Sabadell

Pel que fa a la co-capital del Vallès Occidental, el temps encara estarà molt mogut al matí amb núvols i alguns ruixats, mentre que a la tarda la situació millora amb TºC amunt. Dimecres més calma.

El temps a Terrassa

Finalment, a l’altra co-capital vallesana també s’hi espera encara un temps mogut dimarts al matí amb núvols i alguns xàfecs, a l’espera que a la tarda i, sobretot dimecres, la situació millori amb TºC cap amunt.