Imatge d'un dia marcat pels núvols i les pluges a Catalunya

El temps es complica encara més les properes hores i no farà net fins a Sant Jordi

Els núvols i ruixats seguiran ben presents a casa nostra un dia més, no donen treva. És probable alguna tronada forta de matinada a la costa

El temps de cara a aquest dimecres, 21 d’abril, continuarà força mogut i, de fet, continuarem immersos dins la dinàmica dels núvols i la pluja. A més, les precipitacions no ens donaran treva durant les properes hores, sinó tot el contrari. De cara a la matinada i fins a mig matí, s’esperen xàfecs i ruixats localment intensos, que podran anar acompanyats de tempesta i calamarsa, especialment a les comarques de la costa i el prelitoral.

A la tarda, tot i que es mantindrà el temps insegur arreu del territori i el risc de pluja, tot indica que la part més activa dels xàfecs quedarà restringida a les comarques del Pirineu, i a la resta s’obriran algunes tímides clarianes de cara al tard. Així doncs, tornarà a ser un dia inestable, poc recomanable per fer rentadores i convindrà tenir el paraigua ben a prop.

Les temperatures es mantindran per sota de les esperades per mitjans d’abril. Si bé els núvols tornaran a frenar els termòmetres al llarg de les hores centrals del dia, al matí altra vegada l’ambient serà similar.

Malgrat això, sembla que els ruixats i les tempestes ja tenen els dies comptats. En aquest sentit, els mapes indiquen que dijous serà l’últim dia inestable i de cara a divendres, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, l’ambient primaveral i estable tornarà amb més força.

?TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al canal de Catalunya Méteo: les millors fotos i vídeos, previsions i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els núvols i ruixats no donen treva

Pel que fa a l’estat del cel, aquest proper dimecres estarà marcat de nou per la nuvolositat força compacta arreu del territori i pel risc de pluja. Així que, de matinada i fins a mig matí, arribarà el plat fort amb xàfecs  en punts del litoral i prelitoral, especialment des de les comarques de Tarragona fins al sud de la Costa Brava. Podran descarregar de manera intensa i acompanyats de tempesta i calamarsa. No es descarta alguna tronada forta en punts entre la Selva i l’Alt Empordà. A la resta, es mantindrà ennuvolat i tapat.

Mapa de previsió de matinada i matí a Catalunya el 21 d'abril del 2021
Mapa de previsió de matinada i matí per aquest dimecres | Catalunya Méteo

De cara a la tarda, sembla que les precipitacions tendiran a localitzar-se en trams del Pirineu amb una cota de neu entre els 1.600 i 1.800 metres. En conjunt es mantindrà el  risc de ruixats a qualsevol comarca amb possibilitat d’obertura d’alguna clariana al tard cap a l’oest.

Mapa de previsió de tarda a Catalunya el 21 d'abril del 2021
Mapa de previsió de tarda per aquest dimecres | Catalunya Méteo

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès l’alerta per intensitat de pluja amb acumulacions superiors als 20 l/m2 en mitja hora, en sectors del Tarragonès, Baix Penedès, el Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès i el Maresme.

Mapa d'alerta per xàfecs forts a Catalunya el 21 d'abril del 2021
Mapa d'alerta per xàfecs forts a Catalunya per aquest dimecres | Meteocat

Temperatures encallades a la part baixa del termòmetre

Pel que fa a les temperatures, l’absència de sol d’aquest dimecres tornarà a deixar els termòmetres ben frenats durant les hores centrals del dia i molts recularan un parell o tres de graus. La majoria de màximes es mouran entre els 12 ºC i els 18 ºC, les més altes, com és habitual, al pla de Lleida. Ara bé, les mínimes es mantindran amb pocs canvis o pujaran lleugerament en alguns punts nord del territori i només es trobaran glaçades febles en punts del Pirineu.

Lent retorn a l’ambient típic d’abril

Si ens fixem en el temps dels propers dies, sembla que el temps més mogut s’allargarà fins ben bé la jornada del dijous, posant punt final a la inestabilitat. Fins llavors, encara tindrem força núvols, molts moments de paraigua i temperatures per sota de l’habitual. Però tot indica que, de cara a divendres, justament coincidint amb la  Diada de Sant Jordi, les estones de sol i el temps tranquil  guanyaran protagonisme, tot acompanyat d’un ambient més suau i típic per l’època.