Imatge d'una sortida de sol amb molts núvols a Sant Climent Sescebes

Tornen els ruixats en alguns punts i ambient cada cop més de tardor aquest dimecres

Els núvols aniran a més en algunes comarques amb ruixats dispersos, sobretot a la costa i nord-est. Les TºC encara baixaran més, localment amb ganes

El temps donarà símptomes d’alguns canvis amb més cara i ulls aquest dimecres, 29 de setembre. Els núvols baixos aniran a més a la costa i prelitoral i, sobretot al matí, es poden escapar alguns ruixats dispersos entre Barcelona i Tarragona.

Les nuvolades de tarda creixeran amb més ganes i deixaran xàfecs a punts del nord-est, Pirineu i prelitoral. No es descarta que n’arribin alguns també a la costa, sempre de forma dispersa. Més sol a la resta amb núvols prims i temperatures cap avall amb ambient més de tardor, sobretot allà on hi hagi núvols o ruixats.

També entrarà el vent de tramuntana a l’Empordà, tot i que sense una gran ventada. A més, s’espera una mica de mestral a l’Ebre, bàsicament al matí. Els dies vinents seguirà aquest ambient més normal per l’època, deixant enrere definitivament l’estiuet.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 29 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres al matí | Catalunya Méteo

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 29 de setembre del 2021
Mapa de previsió per aquest dimecres a la tarda | Catalunya Méteo

Tornen els ruixats

Pel que fa a l’estat del cel, el temps estarà clarament més mogut aquest dimecres. Els intervals de núvols baixos aniran a més a tota la costa i prelitoral i al matí pot ploure entre Barcelona i Tarragona. Seran fenòmens dispersos i irregulars, sense descartar algun patac més intens de forma molt local.

Les nuvolades de tarda seran més destacades i deixaran xàfecs a punts del nord-est, Pirineu i prelitoral. Ho faran de forma dispersa i local i algun podria arribar a la costa, sense descartar alguna tempesta intensa. A la resta farà més sol amb el pas de bandes de núvols alts i prims.

També entrarà el vent de tramuntana a l’Empordà, tot i que sense ventades molt destacades. El mestral farà acte de presència al matí a l’Ebre.

Ambient més de tardor

Si ens fixem en les temperatures, baixaran encara més que el dimarts i l’ambient serà cada cop més de tardor. On es notarà més el descens diürn serà allà on hi hagi més núvols i caiguin xàfecs. La majoria de màximes es mouran entre els 21º i 26º, localment més altes a l’Ebre i més baixes al Pirineu.

Temps mogut i tardorenc els dies vinents

De cara als dies vinents, viurem petites pujades i baixades de les temperatures, però l’ambient ja serà més tardorenc. Tot plegat amb sol i núvols sense descartar algun ruixat aïllat entre dijous i divendres.

Seguim pendents dels possibles canvis que puguin arribar de cara al cap de setmana. No està clar si acabaran arribant pluges destacades. En tot cas, sembla que on serà més probable veure ploure és al litoral, prelitoral i Pirineu.

Una situació que haurem d’anar seguint amb atenció per acabar de confirmar. La setmana vinent podria començar ben moguda també, però encara queden força dies i hi ha molta incertesa en el pronòstic. El que està clar és que la tardor es vol instal·lar definitivament a casa nostra.