Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels tres Reis Mags

Sol, boira i fred: els Reis Mags arribaran sense canvis en el temps

L’anticicló es mantindrà ben bé fins després de les festes i l’ambient durant les cavalcada serà hivernal
Imatge dels tres Reis Mags
El temps es mantindrà molt tranquil per rebre els Reis Mags | Arxiu

El temps no canviarà pràcticament durant els propers dies i l’anticicló ens acompanyarà fins després de Reis. Els canvis que es preveien de cara a aquest cap de setmana finalment s’han esvaït i seguirem amb sol, boires a l’interior que seran persistents a Ponent i temperatures força hivernals però dins de la normalitat. Per tant, les cavalcades per rebre a Ses Majestats i el dia 6 seran de temps molt tranquil, però ens haurem d’abrigar quan sortim al carrer.

Cavalcada de Reis plàcida i freda

Com cada any, tothom es pregunta quin temps tindrem de cara a les cavalcades dels Reis. En aquest sentit, portem bones notícies, ja que Ses Majestats arribaran amb una meteorologia molt plàcida sense pluja enlloc, però compte perquè haurem d’abrigar-nos degut a que continuarà el fred, mentre que a Ponent la boira serà densa com aquests dies.

La majoria de cavalcades comencen diumenge, 5 de gener, a les 18:00h, i tot sembla indicar que llavors tindrem temperatures per sota dels 10º a gran part de Catalunya, inclús dels 5º a zones de l’interior i del Pirineu, mentre que a tan sols a la costa se superaran lleugerament els 10º. Per tant, haurem de sortir a rebre els Reis ben abrigats. L’ambient serà especialment hivernal a les zones de Ponent amb boira. 

Imatge de boira des de les muntanyes de les Terres de l'Ebre
La inversió tèrmica és marcada aquests dies i fa que les boires es quedin enclotades a les valls i planes | Gemma Prades

Dia de Reis sense canvis importants

De cara al dilluns 6 de gener, dia de Reis i festiu a tot Catalunya, no s’esperen canvis en el temps. L’anticicló farà que el sol continuï dominant arreu amb moltes boires matinals a l’interior i prelitoral que, de nou, seran persistents a Ponent amb un ambient gèlid tot el dia. A més, hi haurà alguns núvols baixos matinals a la costa.

Pel que fa a les temperatures, a primera hora farà fred hivernal arreu amb glaçades febles a l’interior i zones del prelitoral, mentre que al migdia la majoria de màximes se situaran entre els 8º i 13º, si bé seguiran més baixes a Ponent per la presència de boires.

Petits canvis la resta de dies

Si ens fixem en el divendres i el cap de setmana abans de la cavalcada, arribaran petits canvis en el temps que no comportaran gaires conseqüències. Divendres arribarà la cua d’un front molt desgastat que portarà més intervals de núvols en conjunt, però poca cosa més enllà de quedar un dia més variable.

Mapa de previsió del temps a Catalunya el divendres 3 de gener del 2020
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Entre la nit de divendres i dissabte no es descarten algunes gotellades febles a la cara nord del Pirineu, però tot el cap de setmana continuarà dominant el sol amb boires a l’interior persistents a Ponent,  alguns núvols baixos matinals a la costa i temperatures sense grans canvis amb fred en conjunt. De fet, hi haurà molta inversió tèrmica, amb més fred a les valls i planes que no pas als cims de les muntanyes.

També entrarà la tramuntana a l’Alt Empordà i el mestral feble a les Terres de l’Ebre entre divendres al vespre i dissabte, però no seran suficientment fortes les ventades com per endur-se les boires. Un temps monòton i tranquil que ens acompanyarà, almenys, una setmana més.

El temps a Barcelona

Pel que fa a la previsió concreta de la ciutat de Barcelona, el temps serà molt tranquil tots aquests dies, també durant la cavalcada i el dia de Reis. Les màximes es mouran entre els 14º i 15º i les mínimes de 5º a 7º la majoria.

El temps a Tarragona

La situació meteorològica a Tarragona serà molt semblant a la de Barcelona, amb temps molt tranquil tret d’alguns núvols baixos sobretot al matí, tot i que el sol serà el clar dominador. Calma absoluta per la cavalcada i dia de Reis amb màximes al voltant dels 15º i mínimes de 6º.

El temps a Girona

El temps a Girona estarà marcat pel fred de nit i a primeres hores, juntament amb algunes possibles boires que duraran poc. Aquests dies, les mínimes es mouran entre els 0º i 3º i les màximes al voltant dels 14º. Molta calma i ens haurem d’abrigar bé per rebre els Reis Mags diumenge a la tarda.

El temps a Lleida

Pel que fa a Lleida, la boira continuarà sent la clara protagonista aquests dies, si bé dissabte podria ser una mica menys espessa. Aquesta situació farà que l’ambient sigui de cru hivern durant totes les jornades amb màximes que amb prou feines arribaran o superaran els 5º.

El temps a Sabadell

El temps a Sabadell també serà de calma absoluta  amb força sol i alguns núvols baixos o boires matinals. Màximes al voltant de 14º però fred de nit i a primeres hores amb mínimes de 1º a 3º. També faran falta guants i bufandes a la cavalcada de Reis. 

El temps a Terrassa

Finalment, a la ciutat de Terrassa també s’espera un temps molt semblant al de Sabadell, amb força sol, boira o núvols baixos matinals i fred intens a primera hora amb mínimes de 0º a 3º. També farà falta abrigar-se força per donar la benvinguda als Reis Mags.