Les escoles bressol de Calafell ja freguen la plena ocupació en aquest curs 2022-2023. Des de l'Ajuntament remarquen que els canvis introduïts des que es va municipalitzar el servei han provocat un augment de la demanda. Canvis que s'han aplicat tant en l'organització com en el funcionament dels centres.
Aquest curs ja no queden pràcticament places a cap escola bressol, ni tan sols al Petit Príncep de Calafell Parc. Aquest centre havia tingut molts problemes per omplir les places i, fins i tot, havia estat tancat uns anys. Ara, també frega l'ocupació completa com les altres llars d'infants.
L'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, celebra aquest fet, recordant que el cost econòmic de les escoles bressol és elevat. «Tenen un cost d'un milió d'euros cada any, però això queda justificat pel benefici social que generen», apunta Ferré. El batlle creu que la rotació de personal i d'equips directius ha aportat «frescor i noves idees als projectes educatius».
Inversió important als centres
El curs passat i aquest estiu, l'empresa municipal CEMSSA ha fet una inversió de més de 80.000 euros als centres. L'import s'ha destinat a la millora de patis, a la creació de zones d'ombra i a la renovació del mobiliari i dels jocs. «Millores mediambientals i de sostenibilitat, però també que permeten recuperar formes de joc tradicionals», explica Ferré.
Des del consistori són conscients que la gratuïtat del P-2 que ha entrat en vigor aquest any també ha influït en la demanda. «Segur que ha contribuït a l'èxit de matriculació, però l'ocupació en aquesta edat ja era molt alta», recorda l'alcalde. Tot plegat fa que des del govern local ja es pensi en si caldrà fer noves llars d'infants en el futur.
A la llarga segurament n'haurem de fer, o buscar espais alternatius», avança Ferré. Però de moment volen comprovar com funciona la gratuïtat del P-2 i quina és l'evolució demogràfica del municipi. «Quan tinguem més informació prendrem alguna decisió», conclou.